BDP’li Öner: Süreçte kimin nerede durduğu önemlidir

Barış ve Demokrasi (BDP) Tuşba Eş Başkan adayı Öner Yiğit, Abdurrahmangazi ve Altıntepe Mahalleleri ile Çolpan ve Kasımoğlu köylerine ziyaretlerde bulundu.

Vansesi Haber Merkezi

 BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Öner Yiğit,  BDP Tuşba İlçe yöneticileriyle ile birlikte Abdurrahmangazi ve Altıntepe mahallerinde kurulan semt pazarlarını ziyaret etti. Yiğit, burada semt pazarı esnafından alışveriş yaparak bir süre sohbet etti. Semt pazarı gezisi sırasında Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ile karşılaşan Yiğit, Bilici’nin polis ordusuyla semt pazarına girdiğini, kendilerinin ise halkın içinde rahatlıkla dolaştığına dikkat çekerek,”Onları polis koruyor ama bizi ise halkımız” diye konuştu.

 Daha sonra İstasyon Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katılan Yiğit, zaferin çok yakın olduğunu fakat son güne kadar sıkı bir şekilde çalışmanın önemine vurgu yaptı. Süreçte kimin nerede durduğunun çok önemli olduğunu belirten Yiğit, “ Farklı yerlerde duranlar akan kana ortak olurlar. Onları 1 Nisan itibariyle kabul etmeyeceğiz. Kötü günde yanımızda yer almayanlar iyi günde neden yanımızda yer alsınlar? Bizim için bugün önemlidir. Önemli olan zor günlerde beraber olmaktır. Bu süreçte ihanet edenlerin fotoğraflarını bürolarımıza asacağız.  Sayın Öcalan yine elini taşın altına koydu ve yine barış olsun dedi. Bizde bu mesajın sonuna kadar arkasındayız ve yapmamız gerekeni yapacağız”  diye konuştu.

 Çalışmalarına Çolpan ve Kasımoğlu köylerinde devam eden Yiğit ve beraberindekiler burada aile büyükleri ile görüştü. Gittiği köylerde ilgiyle karşılanan Yiğit, köylülerle seçim süreci üzerine sohbet ederek halkın görüş ve önerilerini dinledi.

 

Bakmadan Geçme