• Haberler
  • Politika
  • Bedirhanoğlu: Ekonomik sıkıntılar ciddi boyutlara ulaştı

Bedirhanoğlu: Ekonomik sıkıntılar ciddi boyutlara ulaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların ciddi boyutlara ulaştığını, vatandaşların alım gücünün düştüğünü, ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini etkisi altına aldığını belirtti.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre artan enflasyon, temel gıda maddeleri fiyatlarının yükselmesi, birçok aileyi zor durumda bırakıyor. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Vatandaşlarımız, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Market, manav, şarküteri ürünleri ve tüm gıda fiyatlarındaki artışlar insanları zor durumda bırakıyor. Bu durum, halkın alım gücünü ciddi şekilde etkiliyor” dedi.

Bedirhanoğlu, hükümetin ekonomik sorunlara karşı somut adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, "Vatandaşların ekonomik anlamda refah seviyesini yükseltip rahatlatması için acil önlemler alarak bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmeli ve halkın refahını artıracak politikalar üretmelidir" şeklinde konuştu.

Bedirhanoğlu, özellikle sabit ve dar gelirli ailelerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, asgari ücret, emekli maaşları ve sosyal yardımların yetersizliği, birçok ailenin geçimini sağlamasını zorlaştırıyor. Bu tür ekonomik sıkıntılar, sadece bugünü değil, gelecekte de birçok sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olacağını belirtti.

Vatandaşların, artan yaşam maliyetleri alım gücü düşüklüğü ve hayat pahalılığı karşısında ciddi bir mücadele verdiğini ifade eden Bedirhanoğlu, “İşsizlik oranlarının artması, gençlerimizin geleceğini belirsiz hale getiriyor. Eğitimli gençlerimizin iş bulamaması, şehrin geleceği açısından büyük bir sıkıntı yaratıyor” diye ekledi.

Bedirhanoğlu, çözüm önerileri arasında hükümetin acil olarak gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermesi gerektiğini ifade ederek, “Yüksek vergiler ve düşük maaşlar, halkın alım gücünü daha da düşürüyor. Bu nedenle, vergi düzenlemesi yapılarak çok kazanandan çok az kazanandan az, ücretli çalışanlardan kesilen vergi oranlarının, düşürülmesi, küçük esnafın kollanması, dolaylı vergilere düzenleme getirilerek adaletli vergi düzeni kurulmalıdır. Geçtiğimiz hafta yeni eğitim, öğretim dönemi başladı. Eğitim öğretim döneminin başlaması dar gelirli ailelere ekstradan maliyet getirdi. Önümüz kış günden güne havaların soğuması bekleniyor. Bu insanlar kışlık erzaklarının, kışlık yakacaklarının teminine başladı. Elektriğe, doğalgaza gelen zamlar bu kışın çok zor geçeğini göstermektedir. Acilen asgari ücretlilerin, emeklilerin maaşlarında düzenlemeye gidilmeli” ifadelerini kullandı.

Bedirhanoğlu, ekonomik krizle mücadelede herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçte, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Ekonomik sıkıntıların aşılması için ortak akıl ve dayanışma şart” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme