Bedirhanoğlu: Ekonomik sıkıntılar giderek büyüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, her geçen gün ekonominin daha da kötüye gittiğini belirterek insanların yaşamış olduğu sıkıntılara değinerek, asgari ücretlilerin ve emeklilerin enflasyona ezdirildiğini belirtti.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Bedirhanoğlu, her geçen gün daha da kötüye giden ekonomik durumun asgari ücretliler, emekliler ve esnafları olumsuz etkilediklerine vurgu yaptı.

Bedirhanoğlu, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların giderek arttığına dikkat çekerek, asgari ücretlilerin, emeklilerin, sabit gelirlilerin alım gücünün yok olduğunu belirtti. Bedirhanoğlu, hükümetin ekonomik politikalarının vatandaşların refah düzeyini olumsuz etkilediğini, alım gücünün düştüğünü geçinemediklerini, her geçen gün ekonomik sıkıntıların daha da derinleştiğini, asgari ücretliler, emekliler, sabit gelirliler, esnaflar, insanların büyük çoğunluğu enflasyon altında eziliyorlar. Hükümetin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle vatandaşlarımızın alım gücü giderek azalıyor" dedi.

Enflasyonun, asgari ücret ve emekli maaşlarının artış hızından daha yüksek olduğunu belirten Bedirhanoğlu, "Maalesef vatandaşlarımız her geçen gün daha da fakirleşiyor. Zamlar karşısında maaşlar erirken, insanlarımızın yaşam kalitesi her geçen gün düşerek mevcut durumlarını korumakta zorlanıyorlar. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz hükümetin yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Bu politikalar nedeniyle vatandaşlarımız ağır bir fatura ödüyor" diye konuştu.

Bedirhanoğlu, vatandaşların zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirterek, barınma ve temel gıda ihtiyaçlarına pahalılık ve alım gücü düşüklüğü nedeniyle ulaşamadıklarını ifade ederek, yetkililerin bu sorunların çözümü için bir an evvel insanları rahatlatacak adımları atması gerektiğini söyledi.

“EKONOMİDEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ"

Enflasyonun, asgari ücretliler, emekliler ve tüm kesimler üzerinde ağır yük oluşturduğuna dikkat çeken Bedirhanoğlu, “Yaz mevsiminin ortasında bulunmaktayız. Sebze, meyve fiyatlarının ucuz olması gerektiği günlerdeyiz. Enflasyon nedeniyle sebze, meyve fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Dar gelirli vatandaşlar manav tezgahlarına bakmakla yetiniyor. Yaz sebze meyvelerini daha tadamamış insanlar bulunmaktadır. Çoluk çocuğuna gönül rahatlığıyla yaz sebzesi, meyvesi alamayan, yediremeyenlerin çoğunlukta olduğunu görüyor, biliyoruz. Zaman geçirilmeden maaşlarda ciddi oranda artışlar yapılarak esnafın sırtındaki vergi yükü azaltılarak bu kesimlerin ekonomik sıkıntılardan kurtarılması gerekiyor” dedi.  
Bedirhanoğlu, ülkedeki ekonomik sıkıntıların giderek ağırlaştığını ve vatandaşların, özellikle asgari ücretliler ile emeklilerin, ciddi zorluklar yaşadığını belirterek, yetkililerin bu sorunları hafifletme çabaları yönünde acil önlemler alması gerektiğini ifade etti. 

Bakmadan Geçme