BELEDİYE BAŞKANLARI VAN'DA

Van'da önceki gün PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişi adliyeye çıkarıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile çevre il ve ilçelerden BDP'li belediye başkanları adliye önüne geldi.

Van'da BDP'li belediye başkanlarına yönelik operasyon sonrası emniyetteki ifadeleri tamamlanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan ile BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah, Eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkan Kaya'nın danışmanı İhsan Güler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Başta temizlik işçileri olmak üzere BDP'liler adliye önünde toplanmaya başlarken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, adliyeye giderken gazetecilerin sorularını cevapladı. Baydemir, yapılanların zulüm olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalı. Van daha depremin yaralarını sarmamıştı. Bu yapılan zulümdür. Bu zulüm bu akşam bitecek" dedi.

Daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Selim Sadak ve BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, adliye binasına alındı. Baydemir'in korumasının binaya alınmaması kısa süreli tartışmaya neden oldu.
vanhaberleri,habervan,kck,belediye,bekir kaya,van,osman baydemir

Bakmadan Geçme