BELEDİYE ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

Van Belediyesi, tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın 2012 hedeflerini tek tek hayata geçiriyor. Kentin 30 noktasında çalışmalarına devam eden Van Belediyesi, yılsonunda tüm hedeflerine ulaşmayı hedefliyor.

Van Belediyesi, bir yandan mahallelerde yol, kanalizasyon ve su çalışmalarını yaparken, diğer yandan ise kent merkezindeki çalışmalarına devam ediyor. Tutuklanan ve ardından görevinden alınan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın açıkladığı 2012 yılı programını bir bir hayata geçiren Van Belediyesi, üst ve alt yapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kentin en sorunlu alanlarında yapılacak çalışmaların startının verilmesinin ardından, mahallerde yürütülen parke, su, kanalizasyon, kaldırım ve asfalt çalışmaları birer birer tamamlanıyor. Van Belediyesi çalışanları, meclis üyeleri ve tüm kadroları ile başarıyı hedefliyor.

Çalışmalar kentin her noktasında devam ediyor

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2 ay içerisinde çok önemli çalışmalar yapılırken, özellikle kışın büyük sorun olan yolların altyapıları tamamlanarak bir bölümü hizmete açıldı. Kentin en sorunlu yollarının başında olan Hacıbekir (Kışla) Caddesi’nin tüm altyapı çalışmalarını bitiren Van Belediyesi, Soydan Kavşağı’ndan, İkinisan kavşağına kadar olan kısımda asfaltlama çalışması yaptı. Yine bu cadde de İkinisan kavşağından, Sebze Hali önüne kadar kalan kısımda ise altyapı ve asfalt hazırlığı yapılıyor.

 

Yol genişletme ve asfalt çalışmaları devam ediyor

Van Belediyesi, yine Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nden, Erek Dağı Caddesine kadar olan iki şeritte toplam 3,8 km drenaj çalışması tamamlayarak, bu yolda asfalta hazırlık çalışmalarına başladı. Kentin en sorunlu yollarından biri olan Milli Egemenlik Caddesi’nde ise önemli çalışmalar yapıldı. Drenaj çalışmaları tamamlanan yolun, Çavuşbaşı Caddesi’nden, Kültür Sarayı kavşağına kadar olan kısımda çift yönlü asfalt çalışması bitirilerek hizmete sunuldu. Caddenin, Erek Dağı Caddesine kadar olan kısımda ise yol genişletme ve asfalta hazırlık çalışmaları tamamlandı. Bu alanda da kısa süre içerisinde çalışmalara başlanarak, yolun tamamının kaldırımı yenilenerek asfaltı tamamlanacak.

“Yollar bir bir asfaltlanıyor”

Van Belediyesi’nin çalışmalarının başladığı ilk yol olan Cevdetpaşa Hanikoğlu Caddesinin 3,5 kilometre asfalt yapılarak tamamlanırken, Kevenli TOKİ yolunun altyapısının tamamlanmasının ardından asfaltlanarak halkın hizmetine sunulacak. Van Belediyesi’nin Buzhane Mahallesi Tuşba Yolu’nda başlattığı asfalt çalışmaları ise kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Tuşba yolu ve bağlı sokaklarda 3 kilometre yol asfaltlayan belediye, yolun geriye kalan 1,5 kilometrelik kısmının asfalt çalışmalarını ise sürdürüyor.

“Her mahallede çalışma var”

Geçen yıl Süphan Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar ise bu yıl tüm hızıyla devam ediyor. Süphan Mahallesi’nde Kundura Fabrikası yolu asflatlanırken, Köyiçi yolu ise drenaj çalışması tamamlandıktan sonra yapılacak. Köyiçi yolunun tamamlanmasının ardından bu alanda toplamda 8 km asfalt serimi yapılacak. Yine İstasyon ve Altıntepe Mahalleleri’ndeki birçok yolun altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra toplamda 9 km asfalt çalışması yapılacak. Seyrantepe ve Beyüzümü Mahalleleri’nde 4 km asfaltlama çalışması yapan Van Belediyesi, bu mahallelerde toplamda 5,5 km yol asfaltlanmış olacak. Van Belediyesi ayrıca kısa bir süre içerisinde Vali Mithat Bey Mahallesi Tren yolu kenarı Jandarma önünde 500 metre, Kale yolundan, Mit binasına kadar olan Kınalı Camii önünden geçen yolda 1 km, SSK karşısı Eski Renault bayinin olduğu sokakta 1,4 km, Yalı Mahallesi Sazlık sokakta 1,3 km yolda asfaltlama çalışmalarını tamamlayarak, halkın hizmetine sundu.

 “Çalışmalar dur durak bilmiyor”

Van Belediyesi ayrı yıl içerisinde; Defterdarlık Önünden Tren raylarına kadar 1,4 km, Alipaşa Mahallesi 2 köprüye çıkan yollarda 1 km, İkinisan Caddesi’nde 4 km, Uzun Sokakta 1,4 km, Sıhke Caddesi 4,2 km, Eski Kale Yolu’nda 1,8 km, Cumhuriyet Mahallesi Drenaj geçen yollar ve Çalık sokakta 1,6 km, Alipaşa Mahallesi Yarım Batman sokak ve İller Bankası Sokakta 1 km, Zübeyde Hanım Caddesi İkinisan ve Maraş Caddesi arasındaki yolda ise 1,6 km olmak üzere 20 km yol asfaltlanarak halkın hizmetine sunulacak.

 “Mahallelere parke taşı ve kaldırım ilk kez yapılıyor”

Van Belediyesi’nin üç yıldır devam eden parke taşı ve kaldırım çalışmaları da aralıksız bir şekilde devam ediyor. Belediyenin kısa bir süre önce mahalle ve kent merkezinde başlattığı çalışmalar devam ederken, birçok mahallede parke taşı çalışmaları ise yarılandı. 2012 yılında parke taşı çalışmalarına ilk başlanılan yer olan Selimbey ve Yalı Mahallelerinde toplamda 30.000 m² yapılıyor. Şuana kadar 6.500 m²‘si tamamlanan sokaklarda çalışmalar devam ediyor. Yine 30.000 m² parke taşı ve kaldırım çalışması yapılacak olan Karşıyaka Mahallesi’nde şuana kadar 3 bin m2 yol parke taşı ile döşendi. Hacıbekir Mahallesinde toplamda 30.000 m² yapılacak olan parke taşı yol yapım işi çalışmalarının 7 bin m²‘si tamamlanırken, geriye kalan 27 bin m2 yolda ise çalışmalar devam ediyor. Süphan Mahallesinde toplamda 30.000 m² yapılacak olan parke taşı yol yapım işi                                                çalışmasının 5 bin m²‘si tamamlanırken, geriye kalan çalışmalar ise ay içerisinde tamamlanacak. 2012 yılı hedefleri arasına alınan Beyüzümü ve Seyrantepe Mahallelerinde de toplamda 36.000 m² kaldırım ve parke taşı çalışmaları yapılacak. İhalesi biten ve yer teslimi yapılan çalışmalara kısa bir süre içerisinde başlanılacak.

 “Bu yıl kent merkezinde parke taşı çalışmaları bitiriliyor” Mahallelerde yapılan parke taşı ve kaldırım çalışmalarının yanı sıra üç yıldır kent merkezinde devam eden çalışmalar bu yılda devam edecek. Yıl içerisinde 15m² parke taşı çalışması yapılacak olan kent merkezinde şuana kadar bin m2 parke taşı çalışması tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu. Yıl içerisinde kent merkezinde yapılacak bu çalışmalar ile birlikte kaldırım ve parke taşı çalışmaları tamamlanacak. Yine yıl içerisinde Kültür Kavşağı’ndan, Çohaz Petrol’e, Kevenli TOKİ ( Şuşanıs) Yolu’na kadar, Defterdarlık önünden Tren yoluna kadar, Sıhke Caddesi’nden Cevdetpaşa Mahallesi Hanikoğlu yolunda da kaldırım ve parke taşı çalışmaları yapılacak
vanhaber,haberlervan,belediye,asfalt,parke taşı,yol

Bakmadan Geçme