BELEDİYE'DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR

Van Belediyesi kentin büyük bir bölümünde başlattığı çalışmalarına devam ediyor.  Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Başkan Yardımcısı Kemal Ünver, Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, belediye meclis üyeleri ve birim amirleri mahalle ve kent merkezinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.
"Hacıbekir (Kışla) Caddesi bir hafta içerisinde bitirilecek"
İlk olarak Hacıbekir Kışla Caddesi'ni kontrol eden Abi ve baraberindekiler yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yarısı tamamlanan Kışla Caddesi'nin kalan kısmına hafta içerisinde başlanacağı bilgisini alan Abi, Kışla Caddesi, Milli Egemenlik ve TOKİ yolunun kısa bir süre içerisinde bitirilmesini istedi. Kışla Caddesi'nin ardından Tuşba Yolu'nde devam eden asflat çalışmalarını inceleyen Abi, Tuşba Caddesi ve Eminpaşa yolunda şuana kadar 5, 5 kilometre asflat yapıldığını bu çalışmaların ise kısa sürede tamamlandığını aktardı. Mahalle Muhtarı ile birlikte çalışmaları yerinde gören Abi, mahalle muhtarının bazı sokakların yapılması ile ilgili istemlerinin de karşılanacağını belirtti.
"Süphan Mahallesi ve Selimbey Mahallesi'nde parke çalışması"
Abi, Tuşba Yolu'nun ardından Van Belediyesi'nin bir diğer önemli çalışmalarından biri olan Süphan Mahallesi parke taşı çalışmalarının yapıldığı alanları inceledi.  Süphan Mahallesi Telbaşı sokaklarında şuana kadar 8 bin m2 parke ve kaldırım çalışmalarının yapıldığını aktaran Abi, Süphan Mahallesi'nde toplam 30 bin m2 parke taşı ve kaldırım çalışmalarının yapılacağını söyledi. Van Belediyesi'nin devam eden bir diğer parke çalışması ise Selimbey Mahallesi'nde devam ediyor. Parke taşı çalışmalarının ilk başlatıldığı yerlerden biri olan Selimbey Mahallesi'nde şuana kadar 10 bin 200 m2 parke taşı yapıldı. Daha önce çamurdan ve çukurlardan geçilmeyen yolların parke taşı ile kaplanması mahalle sakinlerinin büyük bir övgüsünü alıyor.
"Beyüzümü Mahallesi, hizmetle tanışıyor"
Yıllardır hizmetin gitmediği bir diğer mahalle olan Beyüzümü Mahallesi'nde ise parke taşı ve asfalt çalışmaları devam ediyor. Mahallenin neredeyse tüm sokaklarında devam eden parke taşı, kaldırım ve asfalt çalışmaları mahalle sakinleri de büyük bir ilgi gösteriyor. Mahalle sokaklarının asfaltlanması üzerine birçok mahalle sakini hem evlerinin duvarlarını çekiyor, hemde çalışmalarda ellerinden gelen katkıyı sunuyor.
Abi: Halkımız, halk belediyeciliği ile tanışıyor
Mahalle gezilerinin ardından bir açıklama yapan Abi, belirlenen progrem çerçevesinde çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, yıl sonuna kadar çalışmaların tamamını bitireceklerini belirtti. Van Belediyesi'nin halka verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini aktaran Abi, "Belediye olarak ilk gün söylediğimiz ve yapmak istediklerimizi bugün hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımıza verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirmeye çalışıyoruz. Halkımızın bu konuda bize sunduğu desteklerden dolayı kendilerini teşekkür ediyoruz. Halkımız bir yandan bize destek olurken, öte yandan yapmış olduğumuz çalışmaları sahipleniyor. Bu bizim için mutluluk vericidir. Halkımız, halk belediyeciliği ile tanışıyor. Halkımız artık kendi sorunlarını belediyesi ile tartışıyor, yapılacak çalışmaları belirliyor ve kendisini de çalışmaların içerisine katarak yardımcı oluyor. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme