BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI

İlk olarak, Trafik Komisyonu raporu ele alınarak tartışıldı. Trafik komisyonunun hazırladığı rapor neticesinde Van-Bardakçı Köyü arasında çalışmak üzere toplu taşıma aracı kullanımı ile meclise getirdiği önerge oy birliği ile kabul edildi. Kararın alınmasının ardından söz konusu yetkililerin belgeleri tamamlamasının ardından Van-Bardakçı köyü arasında 7 minibüs, güzergahları belirlenerek ticari taşıma yapma iznine kavuşacak.
ŞEHİR İÇİNDE                  HAYVANCILIK
Bir diğer rapor ise Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nun kentteki ahır ve besicilik ile ilgili raporu oldu. Raporda kentte besicilik yapılabilmesi ve ahırların kent dışına çıkarılması için "Hayvan bakım merkezi ve besleme merkezleri" kurulması gerektiği belirtildi. Kent içindeki ahırların il dışına alınması konusu üzerinde çalışmalar yapan komisyon, diğer kentlerde buna dönük yapılan çalışmaları da meclise aktardı. Komisyon sorunun çözümü için kent içindeki besicileri bir iş kolu olarak kabul edilmesi ve tüm bu besicilerin toplu olarak bir noktaya yerleştirilmesi gerektiği ifade edilen komisyon raporunda, bunların dışında kalan küçük aile tipi işletmelerin ise belediye kontrolünde hayvan bakım ve besleme merkezlerine yerleştirilmesi gerektiği ifade edildi. Komisyon, projenin hazırlanması için yer tahsisi yapacak.
SOKAK AYDINLATMASI
Son rapor ise Enerji ve Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu'nun hazırlanmış olduğu rapor oldu. Komisyonun sokakların aydınlatılması için hazırladığı raporu meclise sundu. Raporda, "Mahalle muhtarlarıyla toplantılar yapılmış. Ardından araştırmalar yapılmış olup sokak aydınlatmalarının yetersiz olduğu görülmüştür. Sokak aydınlatmasının yetersiz olmasından dolayı kadın ve çocukların mağdur oldukları sokağa çıkamadığı tespit edilmiştir. Bu mağduriyetin giderilmesi amaçlı muhtarlar ve TEDAŞ birlikte çalışma yaparak sorunun çözümü için çalışma yapılması gerekmektedir" denildi.

Bakmadan Geçme