Belediye Yeni Et Dağıtım Araçları Aldı

Büyükşehir Belediyesi Erciş, Özalp ve Başkale ilçelerinde faaliyete aldığı mezbahanelere yeni ve modern et dağıtım araçları aldı.

Erciş'te daha önce et dağıtımında kullanılan araç 1982 model, yıpranmış ve çürümüş bir durumdaydı. Kapasitenin de çok düşük olduğu araçları hurdaya çıkaran Van Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yeni ve tam donanımlı araçlar aldı. Termokinli, eksi 20 derece soğutucu, Van'dan Türkiye'nin her noktasına et taşıyabilecek özellikte olan araçlar üç ilçede de hizmetlerine başladı.
Van Büyükşehir Belediyesi, Başkale ilçesinde de tamamladığı mezbaha ile birlikte ilçeye kasap ve besicilik işi yapan esnafın talebi üzerine et taşıma aracı alarak hizmete sundu. Böylece besicilik yapan Başkale esnafı modern mezbahada hayvanlarını kesebilecek ve araçlarla et nakli yapabilecek. Günlük 300 küçükbaş, 100 de büyükbaş havyan kesimi yapabilecek bir kapasiteye sahip olan mezbahanın açılışı ile birlikte araçlarda hizmete başlayacak.
Van Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Özalp'ta da yeni bir mezbaha kurarak, açılışa hazır hale getirdi. Kısa bir zamanda hizmete açılacak olan mezbaha için de yeni bir et dağıtım aracı alındı. Mezbahanın ilçe merkezine uzak olması nedeniyle, kasap esnafının etini taşıyarak büyük bir kolaylık sağlayacak olan araçlar, aynı zamanda Saray ilçesine de hizmet verecek.

Bakmadan Geçme