BELEDİYE YIKTI BELEDİYE YAPIYOR!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 ay önce parke taşları sökülerek yarım bırakılan, yaya geçişini engelleyen kaldırım onarılıyor. Vatandaşlar yayalara ait olan kaldırımın onarılmasından memnun olduklarını söylediler.

İlhan Siyahtaş


Van Büyükşehir Belediyesi  tarafından tahliyesi istenilen belediye ile belediye pasajı esnafları arasında yaşanan iş yeri boşaltma sorunu sonrası granit taşları sökülerek yarım bırakılan ve yaya trafiği engellenen kentin en işlek kaldırımı 7 ay sonra yine  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından onarılarak uygun hale getiriliyor.  

Daha önce gazetemizin haber yaparak gündeme getirdiği kaldırım sorunu 7 ay sonra çözülüyor. Kaldırımın belediye tarafından daha önce  yıkılmasının şehri mağdur ettiğini, belediye tarafından şimdi yeniden yapılmasının ise ekonomik kayba yol açtığını ifade eden vatandaşlar kötü görüntünün ortadan kaldırılmasına  kaldırımın  işlevine kavuşturulmasına teşekkür ettiler.

Belediye ile esnaflar arasında  işyeri boşlatma konusu  mahkemelik olmuş  bu arada Belediye Pasajı yaklaşık 5 ay kapalı kalmıştı. Esnafların açtıkları davayı kazanması üzerine Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri pasaj önündeki Cumhuriyet Caddesi'nin kaldırım taşlarını sökerek pasaj girişini inşaat yığını haline getirerek engellemeye çalışmıştı. Van Valisi İbrahim Taşyapan'ın belediye başkan vekili olarak göreve  başlamasından sonra Büyükşehir Belediyesi  vatandaşların artan  şikayetleri üzerine Cumhuriyet Caddesi'nde yaya geçişlerini engelleyen, çirkin görüntüye yol açan   kaldırımda  granit taş döşeme çalışması başlattı.  
Yetkililer  söz konusu  kaldırımın ve tüm kaldırımların onarılarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirttiler. 

 

Bakmadan Geçme