Belediyelerden çim ekim ve biçim çalışması

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile merkez ilçe belediye ekipleri şehir merkezi genelinde park ve refüjlerde çim ekimi, peyzaj çalışmaları ve çim biçim çalışmalarını sürdürüyor.

Evren Doğruer

Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte vatandaşlar parklara akın etmeye başladı. İnsanların parklarda güzel vakit geçirmeleri için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri parklarda çim ekim ve biçim çalışmalarını hızlandırdı. Yaz aylarında vatandaşların sıcak havalarda dinlenmesi, rahat nefes alması için hazırlanan parklarda uzayan çimler, ayrık otlar biçilirken, oyun ve mobilya gruplarının gerekli onarım çalışmaları yapılıyor.

“Çalışmalarımızı özenle sürdürüyoruz”

Belediye yetkilileri yaptığı açıklamada “Hemşehrilerimiz havaların ısınması, sıcaklıkların artması sebebiyle parklara akın etmeye başladı. Özellikle hafta sonlarını ailesi ile geçirmek isteyenler şehir merkezimizde bulunan yeşil alanları sıklıkla tercih ediyor. Belediye olarak şehir merkezimizde bulunan parklarımızın temizliğini ve bakımlarını sürekli yapıyoruz. Bozulan yerlerde tadilat ve düzenleme işlemleri uyguluyoruz. Bunların yanı sıra yeni yapılan yollarımızın orta refüjlerinde de çim ekimi ve yeşillendirme çalışmalarını özenle sürdürüyoruz. Daha yeşil, daha yaşanılabilir, daha huzurlu bir Van için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın ortak kullanımına açık tüm alanları temiz, sağlıklı ve düzenli hale getirmek, vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamaktır. Buradan vatandaşlarımızın yeşil alanlara, parklarına sahip çıkmalarını ve korumalarını istiyoruz” dediler.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, parklarda çim biçme ve onarım çalışması yaparak parkları vatandaşların rahat rahat kullanması için hazırlayan belediye ekiplerine teşekkür etti.

 

Bakmadan Geçme