BELVAN Kart akıllı dolum cihazı onarılsın

31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaşanan mazbata kriziyle BELVAN Kart akıllı dolum cihazlarının tahrip edilmesi üzerine, vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek arızalı cihazların onarılmasını talep etti. Mazbata krizi sırasında yaşanan olaylar nedeniyle zarar gören BELVAN Kart sisteminin tekrar işler hale getirilmesi vatandaşlar için büyük önem arz ediyor.

Van’da yaşanan mazbata krizi sonrası tahrip edilen BELVAN Kart akıllı dolum cihazının onarılmasını isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi.

BELVAN Kart, Van halkının ulaşım ve şehir içi hizmetlerde sıklıkla kullandığı akıllı kart sistemidir. Kart, toplu taşıma araçlarında kullanılarak vatandaşlara kolaylık sağlamaktadır. Ancak mazbata krizi sırasında meydana gelen olaylar neticesinde, BELVAN Kart dolum cihazları hasar görmüş ve işlevselliğini yitirmişti.

“BELVAN KART AKILLI DOLUM CİHAZI BİR AN EVVEL ONARILMALI”

Vatandaşlar, BELVAN Kart sisteminin bazı yerlerde kullanılmıyor olması toplu taşıma araçlarını kullananlar için büyük sıkıntı oluşturduğunu dile getiriyorlar. Toplu taşımaya binmek için BELVAN kartlarına yükleme yapamadıklarını kaydeden vatandaşlar, acilen BELVAN Kart dolum cihazının onarılması gerektiğini vurgulayarak, “Mazbata krizinin ardından çıkan olaylarda Milli Egemenlik Parkı civarında bulunan BELVAN Kart akıllı dolum cihazı tahrip edildi. Aradan yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi halen onarım çalışması başlatmadı. Vatandaşlar bu konuda ciddi manada mağduriyet yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bir an evvel harekete geçerek akıllı dolum cihazını onarması gerekiyor” dediler. 

Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda süratle harekete geçmesi ve BELVAN Kart dolum cihazlarının en kısa sürede işlevselliğinin yeniden kazandırılması, Van halkının beklentisi. Vatandaşlar, belediye yetkililerinden hızlı ve etkin bir çözüm bulmasını talep ediyor. 

Bakmadan Geçme