Ben çok özledim

Bizler unutmuşuz gerçek sevgileri dokunuşları ve içten gülüşleri. Bütün şarkıların yolu sevmekten geçerken nasılda unutmuşuz sevmeleri.

Bizler unutmuşuz gerçek sevgileri dokunuşları ve içten gülüşleri. Bütün şarkıların yolu sevmekten geçerken nasılda unutmuşuz sevmeleri.

 

Artık yüzler gülmüyor bu sanal alemde. İnsanlar sevmekten korkarsa nasıl bulunur bir çare. Yok, dostum unutmuşuz bizler sevmeleri. Eskiden azdı yaşadıklarımız. Radyoların başında arkası yarınları beklerden oradaki karakterlere âşık olmayı sevmiştik biz. Türkan Şoray gülmelerini, Tarık Akanın sac ve giyim sitilini biz gerçekten sevmiştik. Biliyorduk sevmeleri. Saftık güzeldi  yaşadığımız duygular.

 

Ben basmadan dikilen entarimi özledim. Hele o kolalı yakalarımız. Sobaların başında uyku hallerini özledim ben öyle çok özledim ki sevdiğim her şeyi.

 

Komşumuzda çömlekte pişen kuru fasulyenin buram buram kokusunu, babaannemim toprak kokan 11 odalı evini, anneannemin kilerinden gelen mis kokuları, duvarlarda asılan kadifelerde sakladığımız kuranı kerimleri özledim. Ekmek yere düştüğü zaman üç kez öperek başımıza koymayı, tel dolaplardaki çinko çiçek desenli kapları özledim.

 

Komşunun bahçesindeki meyve ağaçlarından meyveleri  çalmayı ve tatlarını özledim. Ben okula giderken aldığım leblebi tozunu ve elma şekerini özledim. Ben çok şey özledim.

 

Cumhuriyet caddesinde havalı yürümeyi, Van Atatürk lisesinin müdürü dadaşı, ben sevmeleri özledim.

 

Ben komşulukları bayramları ve ikramları özledim. Her ilkbahar ayında Edremit'te ilk pikniğimizde güveç yemeyi, gizli gizli göle girmeyi, kadınlar plajında Leyla yengem ve annemin şen kahkahalarını sohbetlerini gelin görümcenin iki kardeş gibi olmasını özledim. 

 

Babamın her dakika erkek arkadaşlarımla kardeş olduğumu hatırlatmasını, Hoşap Kalesi'nin tarihini anlatmasını, elimden tutarak Maraş caddesindeki dükkanlardan alış veriş  yapmayı özledim.

 

Beşkardeş otelinin kokusunu, balkonundan insanlarının geçişini seyretmeyi gazozları içip içine su doldurup yerine koymayı özledim, müşterilerin şikayetlerini babamın beni yakalaması için peşime ajan takmasını özledim. Otelin çamaşırhanesinde yıkanmış henüz kurumak üzere olan çamaşırların kokusunu özledim.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Bakmadan Geçme