• Haberler
  • Ekonomi
  • Benzine büyük zam yolda! Gece yarısı pompaya yansıyacak...

Benzine büyük zam yolda! Gece yarısı pompaya yansıyacak...

Türkiye zam haberleriyle güne uyanırken akaryakıta bir kez daha zam geliyor. Buna göre gece yarısından itibaren geçerli zamlarla vatandaşın cebi bir kez daha yanacak...

Akaryakıt fiyatları güncel durum araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle seçimin ardından dolar kurunda başlayan hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatlarına da her geçen gün zam haberi geldi. Son yapılan KDV zammı sonrasında bir kötü haber daha var. Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geliyor. Bu defa araç sahipleri kontak kapatacak. Çünkü okkalı zam haberi verildi. Benzin fiyatlarına gece yarısından itibaren gelecek zam sürücüleri İsyan ettirecek. İşte Akaryakıt fiyatları son dakika gelişmeleri ve benzin zammı ile ilgili yeni haberler…

Araç sahipleri için dikkatli olma zamanı geldi! Akaryakıt fiyatlarına bir kez daha zam yapılıyor. Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve dolar kurundaki değişimler nedeniyle benzin ve motorin fiyatları sürekli artış gösteriyor. Son 2 hafta içinde akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardından bugün de benzin fiyatlarına zam haberi geldi. Üstelik bu defa zam okkalı olacak. Benzin fiyatları rekora koşuyor. Peki, Benzine ne kadar zam gelecek? Motorine zam ya da indirim var mı?

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM SON DAKİKA
14 Temmuz 2023 Cuma günü itibarıyla benzin fiyatlarına gece yarısından itibaren litre başına 1 lira 32 kuruş zam yapılması bekleniyor. Bu zamla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 28,02 TL, Ankara'da 28,48 TL ve İzmir'de 28,59 TL olacak.

MOTORİNE ZAM YOK
Motorin fiyatları ise bu gün için herhangi bir zam almadı ve fiyatlar geçen haftaki seviyelerini korudu. İstanbul'da motorin litre fiyatı yaklaşık olarak 26,32 TL, Ankara'da 26,80 TL ve İzmir'de 26,98 TL olarak belirlendi.

Akaryakıt fiyatları, rafineri uzaklığı ve bayi marjına göre farklılık gösterebilmektedir. Fiyatlardaki artışın sebebi ise yurt dışında yaşanan fiyat artışları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalardır.

SEÇİM SONRASI ZAM ÜSTÜNE ZAM GELDİ
Seçim öncesindeki litre fiyatlarına göre benzinde yüzde 41,4 ve motorinde yüzde 41,7 oranında zam yapıldı. Bu dönemde dolar kuru da yükselerek 19,60'dan 26,20'ye çıktı.

Güncel benzin ve motorin fiyatları ise İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin için 26,65 TL, motorin için 26,31 TL; İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin için 26,69 TL, motorin için 26,36 TL; Ankara'da benzin için 27,20 TL, motorin için 26,87 TL; İzmir'de benzin için 27,21 TL, motorin için 26,98 TL olarak belirlendi.

Bakmadan Geçme