• Haberler
  • Güncel
  • Berber, kuaför ve güzellik salonlarının hafta sonu tatili düzenlemesi

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının hafta sonu tatili düzenlemesi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), alınan kararla 01.07.2024 tarihinden itibaren berber, bayan kuaförü ve güzellik salonlarının hafta sonu tatilinin yeniden düzenlendiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde valilikler tarafından alınan karar gereği, hafta sonu tatili Pazar günü olarak belirlenmiştir.

Van TSO konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Berber, bayan kuaförü ve güzellik salonlarının hafta sonu tatilinin haftada bir gün, 01.07.2024 tarihinden itibaren Pazar günü olarak Ticaret Bakanlığı öncülüğünde valilikler tarafından karara bağlanmıştır. Üyelerimizin belirtilen hususlara dikkat etmeleri önemle duyurulur. Sektörümüz açısından önemli bir değişiklik olan bu karar, hem çalışanların hem de müşterilerin memnuniyetini artıracaktır. Daha önce hafta sonu çalışmak zorunda kalan berber, kuaför ve güzellik salonu işletmelerimiz, bundan böyle Pazar günü tatil yapabilecekler. Bu sayede çalışanlarımız dinlenme ve ailecek zaman geçirme imkanına kavuşacaklar” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında kararın sektörü rahatlatacağını ve hem işletmeler hem de müşteriler için olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti. İşletme sahipleri de bu değişikliği memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Pazar günü tatili uygulamasının, çalışanların iş-hayat dengesi ve işletmelerin daha verimli çalışması açısından fayda sağlayacağı öngörülüyor.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında Pazar günü tatili uygulamasının hayata geçirilmesi, hem çalışanlar hem de müşteriler için olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor. 

Bakmadan Geçme