Beş dijital platform ifade verecek

Tiktok, Meta, Discord, X ve Snap CEO'ları Ocak 2024'te ABD Senatosu önünde ifade verecek

Tiktok, Meta, Discord, Snap ve X'in CEO'ları daha önce de sık sık dile getirilmiş olan bir iddia karşısında 31 Ocak 2024'te ABD senatosuna çevrimiçi çocuk istismarına ilişkin hazırlanan duruşmada ifade verecek.

Tiktok CEO'su Shou Zi Chew, Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Discord CEO'su Jason Citron, X CEO'su Linda Yaccarino ve Snap CEO'su Evan Spiegel 31 Ocak 2024'te ifade verecek kişiler olarak Senato Yargı Komitesi tarafından açıklandı.

Meta ve Tiktok CEO'ları Zuckerberg ve Chew gönüllü olarak ifade vermeyi kabul ederken, Discord, X ve Snap CEO'larının duruşmaya gelmeyi reddetmeleri üzerine bu ayın başında Senatörler Dick Durbin ve Lindsey Graham bu CEO'lar için mahkeme celbi yayınladılar. Senatörler bu duruşmanın CEO'lara çevrimiçi ortamda çocukları korumadaki başarısızlıkları hakkında ifade verme şansı olduğunu söylediler.

Meta şu anda sıkça kullanılan Instagram ve Facebook'un güvenliği konusunda halkı yanılttığı iddia edildiği için pek çok davayla karşı karşıya. Aynı zamanda ABD okul bölgeleri bu platformların çocuklar için bağımlılık yaratan platformlar olduğunu iddia ederek dava açtı.

Geçtiğimiz yıl, çocukların çevrimiçi ortamlarda korunabilmesi amacıyla pek çok eyalette çevrimiçi güvenlik yasaları yürürlüğe girdi. Bu duruşma da internetteki çocuk güvenliği kurallarının sıkılaştırılmasına yönelik olan çabanın bir parçası olarak gerçekleşti. Senatörler Durbin ve Graham yapmış oldukları ortak bir açıklamada “Çocukları çevrimiçi ortamda korumaya yönelik çabalarımızın Big Tech tarafından tereddütle karşılanacağını başından beri biliyorduk. Sonunda konu çocukları korumaya gelince başarısızlıklarını kabul etmek zorunda kalıyorlar” dedi.

Kaynak: Sözcü

 

 

 

Bakmadan Geçme