Beslenmenin eğitimi

Ülkemizin en büyük sorunu hangisidir diye bir soru sorulduğunda aklıma ilk gelen cevap eğitimdir. Ama sonra biraz daha düşünürüm 'hayır' derim kendi kendime 'aslında en büyük sorun beslenmedir' diye karar veririm.

Ülkemizin en büyük sorunu hangisidir diye bir soru sorulduğunda aklıma ilk gelen cevap eğitimdir. Ama sonra biraz daha düşünürüm "hayır" derim kendi kendime "aslında en büyük sorun beslenmedir" diye karar veririm. Şöyle geniş bir tahlil yaptığımızda bireylerin eğitim düzeylerinin beslenme kaliteleriyle doğru orantılı olduğunu görürüz. İşte bu sebepledir ki atalarımız "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" diye "sağlam" bir söz sarf etmişlerdir.

 

Atalarımızın sözünün üzerine söz olmaz ama atalarımız bizim ne duruma düştüğümüzü görselerdi baya üzülürlerdi. Öyle ki son yıllarda atalarımızın yediklerini yemek, giydiklerini giymek ve onların edep anlayışına dönmek gibi özlemlerimiz giderek artmakta. Son dönemde sosyal medyada ata tohumu konusunda bir araya gelen insanların sayısı çığ gibi büyümekte. Bu çok güzel.

 

Gıda konusunda gidişat hakikaten çok kötü. Ülkemizde bu gidişata dur diyen bilim insanları dünyanın sonunun zirai ilaçlardan geleceğine işaret ediyorlar. Zirai katliamın önüne geçmek, iyi tarıma yeniden dönmek ve ata tohumunun kullanılmasını yaygınlaştırmak üzere güç birliği yapan sivil toplum örgütleri bu uğurda büyük bir mücadele veriyorlar.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme