BİK Van Şube Müdürü Aşkın'dan gazetemize ziyaret

Eskişehir'de görev yaparken Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürlüğü görevine atanan Arda Aşkın gazetemize iadei ziyarette bulundu. Ziyarette her zaman basının yanında olduklarını dile getirerek yerel gazetelerin yaşadığı sıkıntıları bildiğini, sorunların üstesinden gelmek için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti. 

Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel’in Ankara’ya atanmasının ardından göreve başlayan BİK Van Şube Müdürü Arda Aşkın beraberindeki kurum personeli Recep Mebet ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile Van üzerine sohbette bulundu.

Aşkın, yeni görevinde yerel gazetelerin haklarını korumak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade ederek, “Yerel basın, toplumun nabzını tutan önemli unsurların başında gelmektedir. Bu nedenle, gazetelerin haklarını korumak bizim öncelikli görevimizdir” dedi.

BİK Van Şube Müdürü Aşkın'dan gazetemize ziyaret

Yerel basının karşılaştığı sorunlar ve kurum ilanlarının gazetelerde yayınlanması zorunluluğuna uyulması gerektiğini, aksi takdirde yasal yollarla Basın İlan Kurumu ve gazetelerin haklarının korunmasına gidileceğinianlatan Aşkın, mevcut sıkıntılara çözüm üretmek için çalıştıklarını belirterek, “Yerel gazeteler, ekonomik zorluklarla mücadele etmekte ve bu durum gazeteleri olumsuz etkilemektedir. Bizler, bu sorunların üstesinden gelmek için gerekli adımları atıyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sırasında Erdal Perihan yerel basının yaşadığı zorlukları ve basının görev ve sorumluluklarını dile getirerek, BİK’in desteklerinin önemine vurgu yaparak, “Yerel gazeteler, sadece haber vermekle yetinmeyip, aynı zamanda toplumsal bilincin artırılması, yerel kültürün yaşatılması, ilin ve yörenin kalkınması, işsizliğin önlenmesi ekonomik sıkıntıların giderilmesi şehir dinamiklerinin ortak paydada buluşup kalkınmada rol oynamalarını sağlayarak kamu görevi yapmaktadır. Bu nedenle, BİK’in desteği bizim için büyük öneme haizdir” dedi.

BİK Van Şube Müdürü Aşkın'dan gazetemize ziyaret

Ziyaretin sonunda, gazeteçalışanlarına teşekkür eden Aşkın, “Hep birlikte yerel basını güçlendirmek için çalışmalıyız. Bu, sadece BİK’in değil, tüm yerel gazetelerin ortak sorumluluğudur” dedi.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan, BİK Van Şube Müdürü Arda Aşkın ve kurum personeli Recep Mebet’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Basın İlan Kurumu’nun yanında olduklarını belirtti. 

Bakmadan Geçme