BİK'ten gazete temsilcileriyle online toplantı

Basın İlan Kurumu, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren resmi ilan almaya başlayacak olan internet haber sitelerine yönelik gazete temsilcileriyle bilgi alışverişinde bulunmak için toplantı gerçekleştiriyor.

Basın İlan Kurumu (BİK) Van, Bitlis ve Hakkari’de yayınlanan gazete çalışanları ve temsilcilerine yönelik “Gazete Temsilcileri Zoom Toplantısı’” konulu çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi.

Burhan Ergin

Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde online olarak düzenlenen Gazete Temsilcileri Zoom Toplantısına Genel Müdür Cavit Erkılınç, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Erzurum Şube Müdürü Tahsin Şahin, BİK personeli ve gazete temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Cavit Erkılınç, “1 Nisan 2023 tarihinden itibaren internet siteleri ilan almaya başlayacak. Biz Basın İlan Kurumu olarak internet sitelerine uygulanacak kurallar için gazete temsilcileriyle bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Türkiye genelindeki tüm gazetelerimizle toplantı gerçekleştireceğiz. Elbette gazetelerimizin kazanılmış haklarının muhafazası bizim önceliğimiz. Diğer taraftan gazetesi bulunmayan fakat önemli sayıda takipçisi olan internet haber sitelerini önemsiyor ve dikkate değer buluyoruz. Yine onlardan gelen talepleri de dinleyeceğiz. Çünkü belirli bir süre sonra onların içinden süreli yayın kapsamına alınanlar olacak. Kısacası; açık kapı politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın konuşmasının ardından Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat beraberindeki BİK üst yönetimiyle birlikte gazete temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

 

 

Bakmadan Geçme