Biraz güneş

Artık çocukluğumuzun Van'ı yok. İyisiyle, kötüsüyle yok. Artık Van şehir merkezinde kerpiç evlerde yaşayan insan sayısı parmakla gösterilecek kadar az.

Artık çocukluğumuzun Van'ı yok. İyisiyle, kötüsüyle yok.

 

Artık Van şehir merkezinde kerpiç evlerde yaşayan insan sayısı parmakla gösterilecek kadar az.

 

Artık uzun ve ağır geçen kışlarımız da yok.  Pek çok kimse için o ucuz, sürekli duman çıkaran, doğru dürüst yanmayan tozu bol, kalorisi az kömürler de yok. Şimdi artık konutların büyük bir bölümü doğalgazla ısınıyor.

 

Van güneşi bol bir şehir. Yıllık güneşli gün sayısı bakımından dünyanın belli başlı merkezlerinden biri. Öyle olunca da güney, doğu, batı cephesi olan evlerin kış boyunca diğerlerine göre çok daha sıcak oldukları bir yer.

 

İnşaat teknolojilerindeki gelişmeler, 2011 depreminin oluşturduğu duyarlılık, yasal düzenlemeler sayesinde gözden kaçanlar dışında, Van'daki yeni yapılar da her anlamda daha sağlam.

 

Yani geçmişte güney cepheli evinizde bile tahta kapı, pencere aralıklarından sızan soğuk nedeniyle soba ile ısıtabildiğiniz bir ya da iki oda varken, bugün artık evlerin hatırı sayılır bir kısmı doğalgaz sayesinde güneş görsün ya da görmesin sıcacık.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme