BİRLİKSPOR FARKLI KAZANDI

Van 1'nci Amatör ligi B Grubunda play off mücadelesi veren Van Birlikspor, Sanayi sahasında ağırladığı Çaldıranspor'u 5-2 mağlup ederek, haftayı üç puanla kapattı.

Rıdvan Can

Hafta sonu Çaldıranspor'u ağırlayan Birlikspor güçlü rakibini farklı mağlup ederek, ligin 9'ncu haftasında çok önemli üç puan alarak play off yolunda önemli bir engeli de aşmış oldu. Sanayi Stadı'nda oynanan ve zirveyi yakından ilgilendiren maçta ilk yarıyı 3-0 önde kapatan Birlikspor ikinci yarıda da bulduğu gollerle Çaldıranspor'u 5-2 yenerek Play Off yolunda önemli adım attı.

Play Off yolunda önemli bir galibiyete imza atan Birlikspor'un gollerini Dk.12 Burhan, Dk. 17 Hamza, Dk. 26 İbrahim, Dk.76 Yakup ve Dk 86 Hamza kaydetti.  Konuk takım Çaldıran spor'un golleri ise Dk. 55 ve 60'ncı dakikalarda geldi.

"Birlikspor Van'ın ortak değeri ve markası olacak"

Galibiyet sonrası açıklamada bulunan Birlikspor basın sözcüsü Eren Çakıl, "Play Off yolunda önemli bir galibiyet alan teknik ekibi ve futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Birlikspor Van'ın ortak değeri ve markası olacak. Birlikspor Kulübü olarak haftayı galibiyetle kapatmak sevindiricidir. Birlikspor'u önce Play-off'a ardından da hedeflediğimiz Bölgesel Amatör Lige çıkarmanın uğraşı içindeyiz. Bunun için Birlikspor kulüp yöneticileri olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Teknik direktör Savaş Çiçekay ise, "Play Off mücadelesi veriyoruz. Çaldıran maçı bizim açımızdan son derece önemli bir maçtı. Üç puan haricinde alınacak her türlü sonuç bizi sıkıntıya sokacaktı. Bu amaçla hafta boyunca futbolcularımla bunu konuştuk. Onlarda bu maçın öneminin farkında olarak sahaya çıktı. Tüm çalışmalarımızı galibiyet üzerine yaptık. Takımın ortaya koyduğu futbol ve performanstan çok memnunum. Üç puan alarak yolumuza devam ediyoruz. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.  

Bakmadan Geçme