Birlikspor İçin Bir Araya Geldiler

Van’da 1. Amatör Kümede mücadele eden Birlikspor camiası, ‘Dayanışma Kokteyli’nde bir araya geldi. Büyük buluşmaya siyasetten iş dünyasına, bürokrasiye kadar birçok kesim katılırken,kulübe destek olanlar ödüllendirildi.

Rıdvan CAN

Birlik Vakfı Başkanı ve Birlikspor kurucu Başkanı Rasim Aslan Öncülüğünde DoubletreeBy Hilton Hotel’de düzenlenen Birlikspor ve Birlik Vakfı Destek Kokteyline Birlik Vakfı Başkanı Rasim Aslan, Birlikspor Kulüp Başkanı Birol Duman, Birlik Spor Kulübü Yönetimi, AB Sodes Koordinasyon Müdürü Ali Kılıçer, Gençlik Spor İl Müdürü Vekili Enver Acar, Edremit Spor Kulübü Başkanı Ahmet Bilici, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, TÜFAD Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, ASKF Başkan vekili Çetin Atacan STK ve dernek yöneticileri katıldı.   

Açılış konuşmasını yapan Birlik Spor Kulüp Sözcüsü ve Kulüp Başkan Yardımcısı Eren Çakır, “Sporun bu güzel dalı herşeyden öte birleştirici bir etkiye sahiptir. İşte biz Birlik Spor olarak bu duygu ve hissiyatlarla yola çıktık… İlimizdeki futbol takımlarını kucaklayan, bu takımların rekabet edebilirliğine katkıda bulunan, ilimiz insanlarını birleştiren, gençlerini spor terbiyesiyle yetiştiren, sahada 11 kişi ile oynayıp yüzbinlerce insanın yüreğine heyecanına ve sevgisine hitap eden, farklı dilleri, ırkları bu sosyal laobratuvarda harmanlayan adımızdaki gibi Birliğin temsiliyetini taşıyan bir kulüp olmak en büyük hedefimizdir” dedi.

 “Çok önemli çalışmalara imza atacağız”

Spor kamuoyu iş adamları siyasilerin birlik ve beraberlik görüntüsü sergilediği kokteylde konuşan Birlik Vakfı Başkanı ve Birlikspor kurucu Başkanı Rasim Aslan ise, şunları söyledi;

“Burada Birlik Gençlik ve Spor Kulübüne Destek Kokteylinde bulunmanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu aynı zamanda Birlik Vakfımıza, gençliğimize ve spora olan ilgi ve desteğinizin de bir nişanesidir. Vakfımız bünyesinde onlarca kulüp ve komisyonlar bulunmaktadır. Birlik Spor da bunlardan biridir. Kulüplerimiz başta olmak üzere 200’den fazla üyemiz ile çalışmalarımız seminerlerle haftalık sohbetleriyle, öğrenci ve çalışan gençlerimize yönelik çalışmalarıyla, önemli bir boşluğu doldururken, Birlik Spor Kulübümüz de çocuk ve gençlere yönelik spor ve müzik kurslarıyla önemli bir alanda hizmet vermektedir. Nitekim kuruluşunun hemen birinci ayında oluşturulan futbol takımıyla 2. Amatör grup müsabakalarına katıldı ve bir üs tura çıkmaya hak kazandı. Şu an 1. Amatör grupta başarılı bir şekilde playofa çıkma mücadelesi vermektedir. Gençlerimiz geleceğimizdir. Onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak, onlara spor, müzik, resim gibi sanatlarla buluşturmak, onları sosyal hayata kazandırmak hepimizin görevidir. Merkezi İstanbul’da bulunan ve kurucuları arasında Büyük Millet Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Recai Kutan, Abdulkadir Aksu, Zeki Ergezen gibi büyüklerimizin bulunduğu Birlik Vakfı 1985 yılında kurulmuştur. Birlik Vakfı Van Şubesi olarak ise 14.02.2014 tarihinden beri Van’da faaliyet göstermekteyiz”

 Başkan Duman: “Gençlerimize Destek Oluyoruz”

Kulüp Başkanı Birol Duman konuşmasında gençlere destek çıktıklarını belirterek, “Kalkınma Bakanlığı ve Valiliğimizin sunmuş olduğu imkânlarla gerçekleştirdiğimiz SODES projesi kapsamında yüzlerce genci spor, müzik ve el sanatlarıyla buluşturma imkânı bulduk. Her alanda güzel cevherler keşfettik. Bu arada belirtmeliyim ki yapılan faaliyetler içinde en yoğun ilgi futbol ve el sanatlarına yönelikti. Bize bu imkânı veren Kalkınma Bakanlığına, Valimize, SODES birim müdürüne ve personellerine, Birlik Vakfı Başkanımıza, kurs hocalarımıza ve kursiyerlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Kulübümüz çocuk ve gençlerimizin illegal örgütlerden, sigara, içki, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan kurtarılması, onlara spor ve müzik alanlarında farklı branşlarda kurs, eğitim ve çeşitli etkinliklerle beceri ve alışkanlıkların kazandırılması amacıyla kurulmuştur. Birlik Spor olarak siyasi, etnik, kültürel hiçbir ayrım gözetmeden spora ilgi duyan tüm çocuk ve gençleri kucaklamayı, onlara birlik, beraberlik, kardeşlik şuuru kazandırmayı ve ilimize bir profesyonel takım daha kazandırmayı amaçlıyoruz. Van’da bulunan spor camiasının kulübümüzden büyük beklentileri bulunmaktadır. Bu beklentileri inşallah boşa çıkarmayacağız. Bunun için ilimizdeki diğer kulüp ve derneklerle de istişarelerimizi sürdürmekteyiz. Bu süreçte resmi ve sivil toplum kuruluşlarımızın, basınımızın, tüm spor camiamızın ve gençlerimizin desteklerinin devamını bekliyoruz” dedi. Kokteyl programı davetlilerin sıcak sohbetleri ile son buldu.

 

Bakmadan Geçme