Biz yabancımıyız?

Yerel gazeteler Van'a hizmet etmiyor mu? Yerel gazeteler kentin ekonomisine, kültürüne sosyal hayatına katkı sağlamıyor mu?

Esnaf odası başkanları özellikle yerel market açılışlarında veya esnafların, bakkalların olduğu toplantılarda yaptıkları konuşma ve açıklamalarda "Yerli marketlerden alışveriş yapın" çağrısında bulunarak sözde yereli koruduklarını ifade etmeye çalışıyorlar.

 

Yok, olma noktasına gelen bakkallar ile ayakta kalma mücadelesi veren küçük esnaf çağrılara katılıyorlar ama inanmıyorlar. Zira karşılığı yok.

 

Önceki gün Van halkına çağrıda bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ( Van ESOB) Başkanı İsa Berge ulusal marketlerin Van'a bir katkısının olmadığını, hâsılatlarını bankalar üzerinden İstanbul'a gönderdiklerini söyledi. Berge, "Buradan Van halkına sesleniyorum. Lütfen dışarıdan gelip Van'da ahtapot gibi yayılan marketlerden değil de, Van'ımızda hizmet eden yerel marketlerimizi tercih edelim. Yerel marketlerde çalışacak olanlar bizim evlatlarımızdır. Van'ın ekonomisi ancak bizim birbirimize sahip çıkmamızla bir yerlere gelebilir..."

 

Güzel ve doğru sözler.

 

Gecen yıl bu konuda geniş bir yazı yazarak yerel marketlerin çağrılarla korunmasının mümkün olamayacağını sebepleriyle birlikte anlattım.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme