Bize yalan söylediler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, siyasiler, kenti yönetenler yeni şehir planı hazırlanırken Vanlıları heyecanlandıran eserlerden söz ediyorlardı.

Hafızamızı tazeleyelim.

 

Vanlılara söylenen ama gerçekleşmeyen sözlerden bir kısmını anımsayalım.

 

23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, siyasiler, kenti yönetenler yeni şehir planı hazırlanırken Vanlıları heyecanlandıran eserlerden söz ediyorlardı.

 

Mesela…

 

Depremler sonrası, 2013'te defalarca kendisiyle görüştüğüm, açıklamalarını haber yaptığımız, köşe yazıları yazdığımız Kahraman, "Depremlerde büyük zarar gören 70 bin metrekare alandaki stadyum yıkılacak. Bu alan, Van Valiliği Binası, büyük bir cami ve meydan için kullanılacak. Yeni stadyum, Van Çevre Yolu'na yakın, kavşak bir noktada inşa edilecek, spor kompleksinin içinde olacak. 30-40 bin kişi kapasiteli olması planlanan stadyumun yanında oteller ve büyük alışveriş merkezleri de yer alacak. Yaklaşık 1 milyon metrekare alanda yapılması planlanan spor kompleksinin içinde, stadyumun yanı sıra açık spor tesisleri, çim sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları bulunacak" dedi.

 

Vanlılar umutlandı ama bu sözlerin hepsi yalan oldu.

 

Durun, daha bitmedi.

 

Genel Müdür Kahraman, yaşanan depremlerin ardından yeni bir şehir kurmak için başlatılan yeni imar planı çalışmaları kapsamında bugün yeniden satışa çıkarılan eski Devlet Hastanesi arazisiyle ilgili şunları söylemişti:  "Büyükşehir olan Van'ın kentsel geleceği, sosyal, kültürel ve çevresel ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yeni imar planında 35 bin metrekare alana sahip olan eski Devlet Hastanesi'nin yeri kültür park ve festival alanı oldu. Modern bir görünüme sahip olacak kültür park ve festival alanı Van'a farklı bir görünüm kazandıracak. Yeşil alan ve donatılarıyla Van'a soluk aldıracak parkta; 3-5 bin kişilik anfi tiyatro, konser alanı, yeşil alanlar, gezi yolları, çocuk ve kadınlar için etkinlik alanları, el sanatları reyonları, yer alacak. Parkta açık hava konserleri, açık hava tiyatrosu, sanatsal gösteriler, sergi gibi farklı kültürel ve sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Kültür park ve festival alanı mevcut valiliğin yerine yapılacak kent meydanı ve park projesi ile bütünlük sağlayacak" ifadelerinde bulundu. Yalan olunca Vanlıların çağdaş modern bir kent hayali de yıkıldı.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme