• Haberler
  • Sağlık
  • Bölge hastanesinde yeni yapılan çocuk yoğun bakım bölümünde sona doğru

Bölge hastanesinde yeni yapılan çocuk yoğun bakım bölümünde sona doğru

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, SBÜ Eğtim ve Araştırma (Bölge) hastanesinde yeni yapılan çocuk yoğun bakım bölümünde incelemelerde bulundu.

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Sevcan Sağlam ve Destek Hizmetleri Başkanı Yücel Dursun, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapımı sona yaklaşan yeni yoğun bakım ünitelerini inceledi. İnceleme sırasında, Hastane Başhekim V. Uzm. Dr. Gökhan Asanatuci ve kurum mühendislerinden inşaatın son durumu hakkında bilgi aldılar.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde inşaatı süren ve yakında tamamlanacak olan yeni yoğun bakım üniteleri, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor. 

15 Küvözlü Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi,5 Küvözlü İzole Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi,5 Yataklı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, son teknoloji ile donatılmaktadır.

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun ve beraberindeki heyet, inşaat alanını gezerek çalışmaların ilerleyişi hakkında yerinde incelemelerde bulundu. Hastane Başhekim V. Uzm. Dr. Gökhan Asanatuci ve kurum mühendisleri, projedeki son durumu ve yapılan çalışmaların detaylarını paylaştı. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte hastanenin yoğun bakım kapasitesinin önemli ölçüde artacağı belirtildi.

Yeni yoğun bakım üniteleri, Van ve çevre illerdeki sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacak. Özellikle yenidoğan ve çocuk yoğun bakımı alanında artan kapasite, kritik durumdaki hastaların daha hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edilmesine olanak tanıyacak.


İncelemeler sonrası bir açıklama yapan Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, “Hastanemizde yapımı sona yaklaşan yeni yoğun bakım üniteleri, bölgemizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak. Özellikle yenidoğan ve çocuk yoğun bakım alanında önemli bir açığı kapatacağız. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve inşaatın tamamlanmasıyla birlikte yeni ünitelerimizi en kısa sürede hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapımı devam eden bu ünitelerin yakın zamanda tamamlanarak hizmete girmesi, bölgedeki sağlık hizmetleri standardını yükseltecek ve birçok hastanın tedavi sürecine olumlu katkılar sağlayacak.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme