Bonzai ticaretine 15 yıl hapis

Kayseri'de yapılan operasyonda ayrı ayrı folyoya sarılı satışa hazır halde 145 fişek 48,15 gram gelen bonzai maddesi ile yakalanan ve 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan yargılanan tutuklu sanığa 15 yıl hapis, 6 bin TL adli para cezası verildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık M.A. ile tutuksuz sanık M.Ö. hazır bulundu.

Tutuksuz sanık M.Ö. uyuşturucu kullanıcısı olduğunu belirtirken, tutuklu sanık M.A. ise uyuşturucu ticareti yapmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık M.A.'nın suçunu sabit görerek, 'uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 15 yıl hapis, 6 bin TL adli para cezası verdi. M.Ö.'yü ise uyuşturucu kullanıcısı olduğu kanaatine varan mahkeme, M.Ö.'ye beraat kararı verdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

5 Nisan 2016'da Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayseri-Sivas karayolunda gerçekleştirilen çalışmalarda bir otomobilin durdurulduğu öğrenildi. Durdurulan otomobilde yapılan aramalarda 145 fişek bonzai maddesi ele geçirildiği bildirildi. Otomobilde bulunan M.A., M.Ö. ve suça sürüklenen çocuklar H.Ç. ile C.D.'nin gözaltına alındığı, sanıklardan yaşları küçük olan H.C. ve C.D.'nin Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği kaydedildi. Yetkililer, 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" suçundan haklarında işlem yapılan M.A.'nın tutuklandığını, M.Ö.'nün ise serbest bırakıldığını bildirdi.

Bakmadan Geçme