Borsa'da yaz aylarında favori hisseler neler?

Seçimlerden sonra ekonomi politikalarındaki sert değişimler nedeniyle portföylerde taktiksel değişiklikler yapılıyor. Peki seçimin ardından yaz aylarındaki favori hisseler neler?

Seçimlerin ardından ekonomi politikalarındaki değişim beklentileriyle, portföylerde taktiksel değişiklikler yapılıyor. Yaz dönemine ilişkin güncel hisse önerilerini sorduğumuz 15 kurum, 43 hisse için ‘al’ derken en çok BİM, Akbank, Tüpraş, THY, T. Şişecam ve CCI öneriliyor. 6.000 sınırını aşan BİST’te yükseliş sürerken birçok aracı kurumun seçim sonrası yeni süreci ve ekonomi politikalarındaki olası değişimi dikkate alarak model portföylerinde taktiksel değişiklikler yaptığı görülüyor. Biz de portföylerdeki güncellemeleri ele alarak 15 aracı kurumun yaz dönemine ilişkin en güncel hisse önerilerini araştırdık. 15 kurum toplamda 43 hisse için ‘al’ dedi. En çok önerilen hisse, 10 kurumun da portföyünde yer alan BİM Mağazalar oldu. Onu yedi kurum tarafından önerilen Akbank, Tüpraş, THY, T. Şişecam ve altı kurumun tercih ettiği Coca-Cola İçecek (CCI) takip etti.

EN ÇOK PRİM YAPAN İHSSELER

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 42,37 ile Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret oldu. Tukaş Gıda Sanayi ve Ticareti yüzde 33,38 ile Odaş Elektrik Üretim Sanayi, yüzde 31,49 ile Gen İlaç izledi. Söz konusu hisseler arasında en çok değer kaybedenler yüzde 13,46 ile Çan2 Termik AŞ, yüzde 9,60 ile Yapı ve Kredi Bankası, yüzde 7,34 ile Hektaş şeklinde sıralandı. Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler, 322 milyar 523 milyon lirayla Sasa Polyester, 321 milyar 433 milyon lirayla Ford Otomotiv ve 308 milyar 568 milyon lirayla Türk Hava Yolları oldu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bakmadan Geçme