Bostaniçi Lisesi'nden anlamlı sergi

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'Karma Resim Sergisi' açtı. 2 gün sürecek olan sergiden elde edilecek gelir öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacak.

Hacı Yılmaz

 

Cumhuriyet Caddesi Sanat Parkı'nda 'Karma Resim Sergisi' açan Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önemli bir projeye daha imza attı. Daha önce birçok önemli sergi açan ve sergiden elde ettiği gelirleri öğrencilerin yararına kullanan Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açtığı Karma Resim Sergisi yoğun ilgi gördü.

 

 

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan resimler, sergiyi gezen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yapılan çalışmalarla farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

 

"Öğrencilerimiz çok güzel resimler ortaya çıkarmışlar"

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İbrahim Seçkin, 4 yıldan bu yana ciddi faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 4 yıldan beridir ilimizde ciddi faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Açmış olduğumuz bugünkü resim sergisinde faaliyetlerimizden biridir. Görsel Sanatlar Öğretmeni Seyit Yücel eşliğinde yıl boyunca yapılan resimlerin sergilenmesi için girişimde bulunduk. Öğrencilerimiz gerçekten çok güzel resimler ortaya çıkarmışlar. Bu anlamda öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum. Bu başarının devamını diliyorum. Resimlerle beraber aslında amaç çocuklarımızı yetenek sınavlarına hazırlamak, ileriye dönük çalıştırmak ve hatta birçok öğrencimizi de yaz tatilinde kurslara göndererek gelecekte yetenek sınavlarına hazırlamayı planlamaktayız. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bilindiği gibi meslek liseleri akademik başarı yönünden düşük liselerdir. Bunları akademik başarıya kaynaklık edecek şekilde yönlendirmelerimizi yapmaktayız. Biz okul olarak sürekli yeniliklere imza atmak istiyoruz. 4 yıldan buyana çok güzel projelere imza attık. Bilim fuarları olsun, farklı sosyal etkinlikler olsun devamlı öğrencilerimizi bir şeylerle meşgul ediyoruz. Önümüzdeki hafta açılacak olan 48. TÜBİTAK Bilim Fuarı'na da katılacağız. Daha önce katıldığımız TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda da derece aldık. Biz aslında öğrenci ve öğretmenlerimizi sosyal aktivitelere yönlendirmek için elimizden gelen tüm gayretleri göstermekteyiz" şeklinde konuştu.

 

 

"Elde ettiğimiz gelirleri öğrencilerimizin yararına kullanıyoruz"

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Seyit Yücel, sergi ile alakalı yaptığı açıklamada, "Burada sergilenen tüm resimler öğrencilerimizin eseridir. Kendi çalışmamızdır. Öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalarımızla gayet güzel şeyler ortaya çıkarıyoruz. Öğrencilerin kendilerine olan özgüvenleriyle çok güzel çalışmalar ortaya çıkarıyor. Bizde bu çalışmaları sergileyerek vatandaşlara tanıtıyoruz. Bu satışlardan elde ettiğimiz gelirleri öğrencilerimizin yararına kullanıyoruz. İyi bir kaynak oluşturarak onları yeteneğe yönelik faaliyetlere yönlendirmeyi düşünüyoruz. Okul Müdürümüze sonsuz desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Buradaki amacımız okulumuzu tanıtmak ve öğrencilerimizde bir farkındalık yaratmaktır. Öğrencilerimizin egolarına özgüven yüklemektir. Burada sergilenen resimler 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencileri tarafından yapılmıştır. Öğrencilerimizi mesleki liseden olduğu için yeteneğe biraz daha ilgililer. Bizde bunu bu şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme