• Haberler
  • Güncel
  • Bostaniçi TOKİ sakinleri yeşil alan ve dinlenme alanları istiyor

Bostaniçi TOKİ sakinleri yeşil alan ve dinlenme alanları istiyor

Yaz sıcaklıklarının bastırdığı bugünlerde, okullarında tatil olması nedeniyle evlerde sıcaktan bunalan aileler ve çocuklar yeşil alan istiyor. 

Yaşanan Van depreminin ardından inşa edilen Bostaniçi TOKİ konutlarında, yeşil alan, dinlenme mekanları ve çocuk oyun alanlarının bulunmaması, bölge sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, yerel yönetimlere yaptıkları çağrılarla söz konusu eksikliklerin giderilmesini talep ediyorlar.

2011 yılında yaşanan Van depreminin ardından yaptırılan Bostaniçi TOKİ konutlarının üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala çevre düzenlemesi yapılmayan, yeşil alan, dinlenme mekanları ve çocuk oyun alanları gibi hizmetlerden yoksun Bostaniçi TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar yeşil alan, dinlenme mekanları, rekreasyon alanları ve çocuklara has oyun alanlarının olmayışı TOKİ’de ikamet eden sakinlerin tepkesine neden oluyor. 

Gazetemize açıklamalarda bulunan TOKİ sakinleri Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi’ne seslenerek park yapılmasını istedi. Özellikle çocuklu aileler, çocuklarının güvenli bir şekilde oyun oynayabilecekleri alanların olmadığını dile getirerek, çocukların güzel vakit geçirmesi için çocuk oyun gruplarının yapılmasını istedi.

TOKİ sakinleri, belediye yetkililerine yaptıkları çağrıda, vatandaşların kullanımına açık geniş park alanları, çocuk oyun grupları, spor ve dinlenme alanları ailelerin birlikte bir arada sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri sosyal donatıların oluşturulmasını talep etti. 

Bostaniçi TOKİ sakinleri, yerel yönetimlere çağrıda bulunarak söz konusu eksikliklerin giderilmesini talep ediyorlar. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, “Bu sıcak yaz günlerinde aileler ve çocuklar evlere hapsolmuş durumda. Bizler bir an evvel bu cendereden çıkıp güzel temiz ortamda gezip, dolaşıp hava almak istiyoruz. Belediyeler acilen Bostaniçi TOKİ'de park, dinlenme alanları, çocuk oyun grupları yapmalı" dediler.

TOKİ konutlarının inşa edildiği 2012 yılından bu yana geçen 12 yıllık süre zarfında, Bostaniçi TOKİ'de yeşil alan, dinlenme mekanları ve çocuk oyun alanlarının bulunmaması tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, kendilerine sunulan konutlarda ortak alanlarda ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirtiyorlar.

Bostaniçi TOKİ sakinleri, özellikle çocukların sağlıklı ortamda ve huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecekleri alanların olmayışından duyulan memnuniyetsizliği dile getiriyorlar. Aileler çocukların güvenli şekilde oynayabilecekleri mekanların eksikliği, toplumsal huzuru da olumsuz etkiliyor diye dile getiriyorlar.
Vatandaşlar, yerel yönetimlerin acilen harekete geçerek Bostaniçi TOKİ'de park, dinlenme alanları ve çocuk oyun gruplarının oluşturulması konusunda çalışmalar başlatmasını istiyorlar. Bölge sakinleri, bu adımların atılmasının hem çocukların sağlıklı gelişimine hem de mahalle sakinlerinin sosyal hayatlarına olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorlar. 

Yorumlar 1
İlgisizliğin kader olduğu şehirdir Van 21 Haziran 2024 16:28

Bostaniçi TOKİ - Memur-sen TOKİ - Kalecik TOKİ - Sıhke TOKİ sitelerinde acilen büyük park ve yeşil alanlar, çocuk oyun alanları ve spor alanları yapılmalı. On yıldan fazladır bu sitelere bunlar yapılmadı. Hepsinde yirmi binden fazla insan yaşıyor. İnsana değer vermek bu mu?

Bakmadan Geçme