• Haberler
  • Ekonomi
  • Bu haber SGK'ya borcu olanlar için! Bu konuda son uyarı geldi

Bu haber SGK'ya borcu olanlar için! Bu konuda son uyarı geldi

Borç yapılandırması yapan vatandaşlar için SGK'dan önemli bir duyuru geldi. 3 Ağustos 2023 tarihine kadar peşin veya taksitli olarak borçlarını ödemeyen veya eksik ödeyenlerin hak kaybına uğramayacağı bildirildi.

SGK, Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile borç yapılandırmasının ilk ödeme süresinin 31 Temmuz'a kadar uzatıldığını anımsattı.

Ancak sigorta primi ve yapılandırma borçlarının aynı günde ödenmesi gerektiği için kurumun tahsilat sisteminde aşırı yoğunluk oluştuğu ifade edildi. Bu nedenle yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığı kaydedildi.

SGK, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar borçlarını ödeyenlerin katsayı uygulanmaksızın kanundan faydalanabileceğini de duyurdu.

Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneği ile yapılandıranlardan 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanmaları mümkün olacaktır" 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme