• Haberler
  • Ekonomi
  • Bu işlemi artık bankadan yapamayacaksınız! ATM'ler devreye girecek

Bu işlemi artık bankadan yapamayacaksınız! ATM'ler devreye girecek

Bankaların vezne bölümünden yapılacak para çekme işlemleri için yeni kısıtlamalar geliyor. Artık belirli bir tutarın altındaki nakit çekimler sadece ATM'lerden gerçekleştirilebilecek. Bankalar müşterilerini 10 bin TL'nin altındaki nakit işlemler için ATM'lere yönlendirecek.

Bazı bankalar uzun zamandır bu uygulamayı hayata geçirmişken bazı bankalar ise 10 bin TL altındaki nakit çekimlerin vezneden yapılmasını tamamen yasakladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, banka çalışanları bu tutarın altındaki ödeme ekranlarının kapatıldığını söyledi. Bazı bankalarda vezne bölümünden yapılacak minimum nakit çekim tutarı 20 bin TL'ye kadar çıkarken bazı bankalar ise bu konuda herhangi bir sınırlama getirmiyor. Ancak bu bankalar da vezneden yapılan nakit çekim işlemleri için işlem ücreti alıyor.

Bankalar bu uygulamanın amacının müşterileri dijitalleşmeye teşvik etmek olduğunu belirtirken banka çalışanları “Vezneler kredi kartı, kredi ve ek hesap satışı yapamadığı için nakit çekim işlemleriyle uğraşıyorlar. Bu yüzden bu uygulamaya geçtiler” ifadelerini kullandı.

Bankacılık uzmanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, bankaların bu hamleleri maliyetleri azaltmak için yaptığını söyledi. “Bankalar bunu uzun süredir yapmak istiyor. Hem kiradan hem de işçi maliyetinden tasarruf etmek, şubeleri küçültmek istiyorlar. Tabii ki yaşlılar ve engelliler bu durumdan etkilenecek ama kapitalizm böyledir. 10 bin TL limit çok yüksek gibi görünebilir ama 370 dolar ediyor” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme