• Haberler
  • Ekonomi
  • Bu işlemlere ağır ceza geliyor: Bunu kesinlikle yapmayın!

Bu işlemlere ağır ceza geliyor: Bunu kesinlikle yapmayın!

Ticaret Bakanlığı, otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışı ve stokçuluk gibi haksız uygulamalara karşı mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Bu tür fırsatçıların vatandaşları mağdur etmesine izin vermemek amacıyla önemli adımlar atılıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler ve incelemeler sonucunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan 176'sı marketler olmak üzere toplamda 361 milyon TL tutarında ceza kesildiği açıklandı. Bu tür cezalar, haksız fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçmek, piyasaların düzenini korumak ve vatandaşların temel ihtiyaç maddelerine erişimini sağlamak için alınıyor.

Bakan Bolat sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Ticaret Bakanlığımızın görev ve yetki alanı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle; iç ticaretimizde adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa yapısını sürdürülebilir kılmayı ve fiyat istikrarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza karşı haksız uygulama ve aldatıcı reklamlara ilişkin tüketicilerimizi koruyucu tedbirlerimizi alıyoruz.

Denetimlerimizi aralıksız sürdürüyor; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ve Reklam Kurulu eliyle idari yaptırımları gecikmeksizin uyguluyoruz. Perakende ve elektronik ticarette özellikle KOBİ'lerimizi korumaya ve haksız ticari uygulamaları ortadan kaldırmaya dönük önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.'

 

Bakmadan Geçme