Bu kesim rahat bir nefes alacak! Dev destek geliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçileri sevindirecek bir müjdeyi duyurdu. Tarımsal destek ödemelerine yeni bir halka eklendi. Bu destek kapsamında bazı çiftçilere hibe desteği verilecek. Bakan Yumaklı'nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle…

Vatandaşın ekonomik sıkıntılar yaşadığı ve enflasyonun yükseldiği bir dönemde bakanlıkların yaptığı duyurular vatandaşın moralini yükseltiyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çiftçilere 2 milyar 900 milyon TL’lik mazot ve gübre desteği sağlanacağını bildirdi.

Bakanlık, hayvan dağıtımından hibe desteğine, içme ve sulama suyu çalışmalarına kadar birçok alanda tarımsal üretimi destekliyor. Çiftçiler için yeni destek ödemelerinin ayrıntıları açıklandı. Bakan Yumaklı’nın paylaştığı bilgilere göre, çiftçilerin hesaplarına toplam 8 milyar 800 milyon TL’lik tarımsal destek ödemesi yapılacak.

Bakan Yumaklı, depremzede üreticilerin yanlarında olduklarını ifade ederek, hayvan dağıtımından hibe desteğine, içme ve sulama suyu çalışmalarına kadar her alanda farklı destek paketi sunacaklarını belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinin detayları paylaşılmaya devam ediyor.

Deprem bölgesindeki yardımlar sürerken, şu anda çalışmalara 472 makine/ekipman ve 5743 personel ile devam edildiği bildirildi. 15.000 personel ve 5.000 makine ile çalışmalara destek verileceği aktarıldı. Bakan Yumaklı, depremden etkilenen illerde hazırlanan destek paketlerini de duyurdu.

Çiftçilere sağlanacak destek ödemeleri şu şekildedir:

Yem desteği olarak 198 bin 371 işletmeye toplam 1 milyar 373 milyon TL sağlanacak.

Besleme amaçlı şeker yardımı olarak 10 bin 604 işletmeye 101 milyon 400 bin TL sağlanacak.

1500 işletmeye ise 340 milyon 500 bin TL küçükbaş ve canlı hayvan dağıtım desteği sağlandığı bilgisi verildi.

Diğer hayvancılık destekleri doğrultusunda ise 663 milyon 700 bin TL ödeme yapıldığı açıklandı.

Mazot ve gübre desteği adı altında Çiftçilere 2 milyar 903 milyon TL destek ödemesi gerçekleşirken,

10 bin 328 arıcının 5 bin 358 ton besleme şekeri ihtiyacı karşılandığı belirtildi.

İlk etapta 43 bin 618 küçükbaş hayvanın teslim yapılacağı ve akabinde büyükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovan desteği ödemesi için için de planlamalar yapıldığı bilgisi verildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme