• Haberler
  • Ekonomi
  • Bu ödemeler hesaplara aktarıldı! 5.097 TL ödeme yapıldı...

Bu ödemeler hesaplara aktarıldı! 5.097 TL ödeme yapıldı...

Bakanlık, vatandaşların merakla beklediği destek ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. T.C. kimlik numarasının son rakamı 0,2,4,6,8 olanlar hesaplarını gözden geçirsin. Ödemeler hesaplara aktarıldı paranızı hemen alın. Detaylar şöyle…

Ekonomik zorluk çeken vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bakanlık tarafından farklı kategorilerde ödemeler gerçekleştiriliyor. Ağustos ayının son günlerine gelinirken evde bakım maaşı alanlar da hesaplarına para yatırıldığını gördü. Detaylar şu şekilde…

Devlet her ay yaşlılık aylığı, evde bakım maaşı gibi çeşitli kalemlerde ödeme yapmaktadır. Yaşlı, bakıma ihtiyacı olan, engelli kişilere her ayın 15'i ile 31'i arasında verilen evde bakım maaşı ödemeleri için bakanlık açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına 5.097 TL ödeme aktarıldığı bildirildi. Bakan Göktaş'ın yaptığı açıklamada ödemelerin ay sonuna kadar bitirileceği ifade edildi.

Konu ile ilgili Bakan Göktaş şu ifadeleri dile getirdi:

"Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim"
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme