Bu sene hac olacak mı?

Koronavirüs nedeniyle toplu ibadetlere ara verilmesinin ardından en çok merak edilen konulardan biri de Hac ibadetinin yapılıp yapılamayacağı sorusu oldu.

2020 yılında 83 bin vatandaşın hac farizasını gerçekleştirmek üzere Mekke ve Medine'ye gidecek.

 Suudi Arabistan Dünya Sağlık Örgütünün karar ve tavsiyeleri doğrultusunda koronavirüs nedeniyle Umre ya da Mescid-i Nebevi ziyaretleri için geçici olarak askıya alınmasına karar vermişti, hac ile ilgili gelişmeler de gelmeye devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı daha önce "2020 Yılında Hacca gitmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı veya Acentalara kesin kayıt yaptırıp ilk taksit ödemelerini yaparak 2. ve 3. taksit ödemelerini henüz yapmayan hacı adaylarımızın taksit ödemeleri ve hac ile ilgili iş ve işlemler (hacı adaylarımızın eğitimleri, valiz, kitap, malzeme dağıtımı, görevli seçimi ve eğitimi gibi konular) ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir" açıklamasında bulunmuştu.

Hac ücretleri, ulaşım, konaklama, Arafat’ta klimalı çadır gibi hizmetlerin Suudi Arabistan Devleti’ne ödenen ücretler, sağlık, yemek, rehberlik, görevli personel giderleri, hacı adaylarına verilen malzemeler, kurban ve sair kalemler dikkate alınarak Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirleniyor

2020 YILI HAC MÜRACAATLARINDA İZLENECEK YOL

2020 YILI HAC TARİHİ

Hac ibadeti için gidişler 22 Haziran 2020’de başlayacak, 25 Temmuz 2020’de ise tamamlanacak. Dönüşler ise 06 Ağustos 2020’de başlayıp 02 Eylül 2020 tarihinde sona erecek.

ALİ ERBAŞ'TAN ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Hac ile ilgili kritik görüşme!

Bakmadan Geçme