• Haberler
  • Ülke
  • Bu tarihlerde Türkiye'yi etkisi altına alacak! Uzmanlar uyardı

Bu tarihlerde Türkiye'yi etkisi altına alacak! Uzmanlar uyardı

Meteorolojik kaynaklar Türkiye için kritik bir haber paylaştı. Kaynaklara göre, 2. Afrika sıcak dalgası yarın ülkemize giriş yapacak. Ayrıca, 3. Afrika sıcak dalgası da 26-28 Temmuz tarihleri arasında görülecek.

Bu tarihlerde Türkiye'yi etkisi altına alacak! Uzmanlar uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta başında Türkiye’de birkaç gün devam eden serin havalar, yerini aşırı sıcaklara terk edecek. Sıcak hava girişi ile birlikte rüzgarlar da duracak.

Hava Forum, yarın başlayacak olan hava sıcaklıkları ile ilgili açıklama yaptı. Paylaşımda şu sözlere yer verildi: 

"2. Afrika sıcak dalgası yarın ülkemize giriş yapacak. Cuma gününden itibaren rüzgar da zayıflıyor. İstanbulluları kurtaran poyrazın hızı da azalacak ve sıcaklar bunaltacak. İstanbul'da 35-38°, Ankara'da 34-36°, İzmir'de ise 39-41° sıcaklık değerleri bekliyoruz. 3. Afrika dalgasını da 26-28 Temmuz tarihleri arasında tahmin ediyoruz..."

Yüksek sıcaklıklar, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir ve sağlık problemlerine neden olabilir. Bu sebeple, sıcak dalgalarına karşı tedbirler almak gereklidir. Özellikle aşırı sıcakta uzun süreli açık havada bulunmaktan uzak durmak, bol su içmek ve mümkünse serin ve gölgeli yerlerde kalmak sağlığımızı korumak için önemlidir.

Bakmadan Geçme