BU YANLIŞA KİM DUR DİYECEK?

Van İpekyolu Mehmet Erdemoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için yapılan atölyelere ofis olarak el konulması tepki yarattı. Veli, öğretmen ve öğrenciler yapılan yanlışın giderilmesini istedi. İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

Evren Doğruer

 

Gazetemize açıklamalarda bulunan veliler yetkililere seslenerek, atölyenin okul için yapıldığını belirterek, "Yarım asırlık geçmişe sahip meslek lisesi 2011 yılındaki depremden sonra 2. depremi İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paylaştığı resmi yazı ile yaşadı. Van İpekyolu Mehmet Erdemoğlu MTAL'nin 2011'de yıkılan atölyeleri yeni yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birimi büro olarak kullanmaya başladı. Bir yıldır atölye eğitimi almayan makine ve metal bölümü öğrencileri bu yıl yine atölyesiz kaldı. Bu yanlışa kim dur diyecek" dediler.

"Sorunun hemen çözülmesini bekliyoruz"

Söz konusu sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini kaydeden veliler, "Okul, 1946 Yılında Van'ın ilk ve tek meslek lisesi olarak eğitimine başladı. İlk yıllarda atölye dersleri ahşap barakalarda yapılmakta iken, 1966 yılında ana binalara taşındılar. 2011 yılında Van'da yaşanan büyük deprem sonrası atölye ve derslikler kullanılamaz hale geldi. Merinos firmasının yaptığı derslikler kullanılmaya başlandı. Derslikler tadilatla atölyelere dönüştürülerek mesleki eğitimin ruhuna uygun olmayan ortamlarda eğitim vermeye başladı. 2019 Yılında tamamlanan yeni atölyelere geçmeyi planlayan okul yönetimi İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği yazı ile şok yaşadı. Biz veliler olarak İpekyolu Mehmet Erdemoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için yapılan atölyelerin ofis olarak kullanılmasını istemiyoruz. Öğrencilerimizin eğitimi her şeyden daha önemlidir. Bu sorunun biran evvel çözülmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

 

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL 
Veliler okula yazı gönderildiğini iddia ederken görüştüğümüz İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, Mehmet Erdemoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için yapılan atölyelerin ofis olarak kullanılmayacağını söyledi.

Bakmadan Geçme