Büyükşehir, 797 öğrenciyi üniversiteli yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz olarak açılan sürekli eğitim merkezi ve 22 etüt merkezi ile Nûda (Hacıbekir) Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği eğitim programlarıyla, 2024 yılında büyük bir başarıya imza attı. Bu merkezlerde eğitim alan 797 öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) üniversite yerleştirme başarısı gösterdi.

2023-2024 eğitim öğretim yılında dershaneye gitme imkânı bulamayan birçok öğrenci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı eğitim merkezlerinde ücretsiz eğitim aldı. 

797 öğrenciden 26'sı tıp, 15'i hukuk, 17'si diş hekimliği, 10'u eczacılık, 48'i mühendislik, 78'i hemşirelik ve ebelik, 109'u öğretmenlik, 108'i meslek yüksekokulları programlarına ve 386'sı ise iktisadi ve idari bilimler fakültelerine yerleşti.

Aynı zamanda, üniversite yerleştirmede yüzde 93'lük bir başarı oranı elde eden bu merkezler, öğrencilerin yıl boyunca ücretsiz kaynak kitap ve test desteği de sunarak eğitimlerine katkı sağladı.

Üniversitelerde yerleşen öğrenciler, Van Büyükşehir Belediyesi'ne verdikleri destek için teşekkür ederken, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, üniversiteli gençlere başarı dileklerini ileterek, öğrencilere yönelik desteklerinin devam edeceğini söyledi.
 

Bakmadan Geçme