• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir annesiz kalan yavru kedilere sahip çıktı 

Büyükşehir annesiz kalan yavru kedilere sahip çıktı 

Van Büyükşehir Belediyesi annelerine araç çarpan yavru kedilere sahip çıkarak, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleştirdi.

Olay Gevaş ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yaşandı. Olaya şahit olan Serpil Sezer isimli duyarlı vatandaş Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerini aradı. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler anne kedinin öldüğünü belirledi. Sokakta kalan 4 yavru kedi hayvan ambulansı ile barınağa getirildi. Karınları duyurulan yavru kedilerin aşıları da yapılarak gerekli tedavileri yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Serpil Sezer, "Anne kendimize araba çarpınca ben de yavru kediler için Büyükşehir Belediyesi ekiplerini aradım. Arkadaşlar kısa sürede olay yerine gelerek, yavru kedileri aldılar. Anne kedi için maalesef yapacak bişey kalmamıştı. Ama 4 yavru kedimiz güvende büyüyecekler. Ben de hayvanseverim. Bu hassasiyet bizleri mutlu etti. Emeği geçen tüm arkadaşlara ve özellikle de Tuşba Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederim. Bu konuda her yurttaşımız duyarlı davranmalıdır" diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme