• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediye Meclisi 51'inci birleşim ile devam etti

Büyükşehir Belediye Meclisi 51'inci birleşim ile devam etti

Van Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı 51'inci birleşim ile devam etti. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç başkanlığında gerçekleşen toplantıda önemli kararlar alındı.

Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Ekim ayı 4. Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. 12 gündem maddesi ve komisyon raporlarının görüşüldüğü toplantı, açılış ve yoklama ile başladı.

Meclis toplantısı, Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda Erciş İlçesi Morgedik Barajında beslenen kaynakta yaşanan arızanın giderilmesinin ardından suyun renginde ve kokusunda değişimler olduğu gözlemlendiği ve konunun önemine binaen farklı noktalarda su numuneleri alındığı belirtilerek, yapılan analiz sonuçlarında suyun renginde ve kokusunda yaşanan değişimin sebepleri saptandığı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi.

Üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteği 

Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Van sınırlarında ikamet etmekte olup il dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteği verilmesine ilişkin Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek yapılan değerlendirmeler neticesinde belediyenin bu öğrencilere burs vermesi konusunun uygun görüldüğü ifade edildi. 

YİKOB’a gönderilen paranın iadesi 

Hukuk Komisyonu tarafından hazırlanan raporda ise iptal edilen protokoller kapsamında Van Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına nakit olarak gönderilen 409 milyon 97 bin 637 TL’nin henüz iadeleri yapılmayan işler olması ve belediyenin asli işlerini yapamaz durumda olması nedeniyle iadesi istenmiştir. İade isteğine cevap verilmediği ve ilgili paranın iadesinin gerçekleşmediği belirtilerek, gelinen aşamada kamu zararına sebebiyet verildiği için konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulması konusu meclise sunularak, komisyon çalışmalarının devamı için yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Karahisar ’da yaşanan sel felaketleri

Kent Estetiği ve Yerinde Dönüşüm Komisyonu tarafından hazırlanan raporda sokak sağlıklaştırma konusunun önemine vurgu yapıldı. Deprem ve Doğal Afet Komisyonu tarafından hazırlanan raporda da Karahisar mahallesinde yaşanan sel taşkınları detaylı bir şekilde meclise sunularak, Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluğundaki kanalların temizliğinin eksik ya da zamanında yapılmadığı hatırlatıldı. Ayrıca DSİ’ye sorumluluğunu yerine getirmesi noktasında çağrı yapıldı. 

Van Gölü ve Erçek Gölü’nün korunması

Van Gölü’nü Koruma Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, Van Gölü ve Çevresindeki sazlık alanların korunmasına ilişkin çalışmalara yer verilirken, Ekoloji Komisyonu tarafından hazırlanan raporda da Erçek Gölü ile ilgili önemli bilgiler verilerek, gölün ekosisteminin korunması noktasında yapılması gereken çalışmalara yer verildi.

İpekyolu İlçe Belediyesi ile ortak hizmet projesi 

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Muradiye Belediyesine ek ödenek talebi ile ilgili hazırlanan Plan Ve Bütçe Komisyon raporu ve İpekyolu Belediyesi Bilim Merkezi Projesi kapsamında; Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi arasında "Ortak Hizmet Projesi" gerçekleştirilmesi talebi konuları görüşüldü. 

Oy birliği ile kabul edilen komisyon raporları ve gündem maddelerinin ardından sona eren meclis, son birleşimi ile yarın saat 15.00'te devam edecek.

Bakmadan Geçme