• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları tamamlandı

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları tamamlandı

Van Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 52'inci birleşim ile sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal'ın katılımıyla gerçekleşen Meclis toplantısının birleşiminde 22 gündem maddesi ve komisyon raporları görüşüldü. Hafta boyunca birçok önemli konunun tartışıldığı Mecliste, son birleşimde de önemli konular görüşülerek, karara bağlandı.

Açılış ve yoklama ile başlayan meclisin son oturumu Plan ve Bütçe Komisyon Raporların görüşülmesi ile başladı. Raporlarda Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan çay ocağı yerinin halk lokantası olarak işletilmesi için Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerinden BELVAN Ulaşım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 10 yıllığına kiraya verilmesi talebi, 2025 Yılı Performans ve Yatırım Programı görüşüldü.

Başkale ilçesine ‘Katı Atık Çöp Transfer Alanı’

Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi ile devam eden toplantıda, Başkale Belediye Meclisinin 3 Eylül 2024 tarih ve 159 sayılı Meclis kararı ile Başkale ilçesi Aşalan Mahallesi'ndeki taşınmazın "Katı Atık Çöp Transfer" alanı olarak kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi adına tahsisi yönünde alınan karar için Başkale Belediyesi tarafından hazırlanan protokolü imzalama yetkisinin Van Büyükşehir Belediye Başkanına verilmesi, Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 mali yılı bütçesinin uygulanması sürecinde bazı daire başkanlıklarının bütçesinden yıl sonuna bırakılan ödeneklerinin ihtiyacı olan daire başkanlıklarının bütçelerine aktarılması, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünün Van’ın muhtelif mahallerinde içme suyu sondaj kuyusunun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması talebi, Van Büyükşehir Belediyesi ile İştiraki Şirketleri ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) iştiraki şirketinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarının görüşülmesi ile Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi tamamlandı.

Spor kulüplerine nakdi yardım talebi

Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Van Gücü Spor Kulübü ve Van Bedensel Engelliler Spor Kulübüne nakdi yardım yapılması talebinin görüşülmesi ile devam eden Meclis toplantısı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan 17’inci gündem maddesinin başlıklar halinde okunarak oylanması ile devam etti. 

Tuşba Millet Bahçesi Parkı’nın adı Heme Akdoğan Parkı olacak

Mecliste ayrıca Kadın komisyonu ile İmar Bayındırlık Komisyonun ortak çalışması ile Akköprü Mahallesi’ndeki Tuşba Millet Bahçesi Parkının İsminin Heme Akdoğan olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Erek Dağı Caddesi’nde bulunan Kadın Politikaları Dairesi Başkalığı Hizmet Binasının isminin ise Rojin Kabaiş Kadın Yaşam Merkezi olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

Van Büyükşehir ile İpekyolu İlçe Belediyesi arasında İpekyolu ilçe sınırları içinde bulunan 20 metre ve üzeri yollar ile sebze hali ve hayvan pazarı temizliği 28 Şubat 2025 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne devredilirken, söz konusu alanlardaki karla mücadele çalışmaları ise 31 Ekim 2024 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesine devredilmesi kararı alındı.

Hafta boyunca önemli kararlar alındı

Öte yandan Van Büyükşehir Belediye Meclisi yoğun geçen haftada Rojin Kabaiş’in isminin yaşam merkezine verilmesi, Üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteği, YİKOB'a aktarılan 409 milyon 97 bin 637 TL’nin iadesi ile ilgili süreç, Van Gölü ve Erçek Gölü ekosisteminin korunması gibi önemli konularda kararlar alındı.
 

Bakmadan Geçme