• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediyesi 4 ilçede muhtarlarla buluştu 

Büyükşehir Belediyesi 4 ilçede muhtarlarla buluştu 

Van Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki dönem kentin nasıl bir belediyecilikle yönetileceğini belirleyecek olan Stratejik Plan çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar çerçevesinde Meclis üyeleri, 2 ayrı grup halinde 4 ilçede muhtarlarla bir araya geldi.

Van’ın geleceğini şekillendirecek strateji ve eylemlerin belirleneceği, ‘Van Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan’ çalışmaları çerçevesinde toplumun çeşitli kesimleriyle toplantılar sürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç ve DEM Parti Grup Sözcüsü Dılgeş Aslan başkanlığında iki ayrı grup halinde ilçeleri ziyaret eden Belediye Meclis üyeleri ve bürokratlar, muhtarların talep ve isteklerini dinledi. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç ile Muhtarlar Daire Başkanı Şilan Batkı Ürper, Saray ve Özalp ilçelerinde, DEM Parti Grup Sözcüsü Dılgeş Aslan ile Strateji Komisyonu Eşsözcüsü ve Meclis Üyesi Evin Karahan, Çaldıran ile Muradiye ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldi. Büyükşehir’den giden heyetlere, Saray Belediyesi Başkanı Davut Acar, Özalp Belediye Başkan Yardımcısı Ecevit Ceylancı, Muradiye Belediye Başkan Yardımcısı Barış Yılmaz ve Çaldıran Belediye Başkan Yardımcısı Fettah Hasçelik eşlik etti. 

‘Biz bu planı halkımızla yapacağız’

Sistemli bir çalışmayı planladıklarını ifade eden Meclis üyeleri, şehri birlikte yönetmek adına muhtarlara da çok büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. 

Meclis üyeleri, şunları dile getirdi: "Nüfusu 50 binin üzerinde olan tüm belediyelerin 5 yıllık strateji planını seçimlerden 4 ay sonra yapmakla mükelleftir. Biz de bu stratejik planı oluştururken bir bütün paydaşlarımızla hemşehricilik hukuku içerisinde şehre gönül vermişlerin ortak görüş ve düşüncelerini almak suretiyle stratejik planımızı gerçekleştiriyoruz. 5 yıl boyunca biz sizlerle birlikte yürüteceğimiz hizmeti şimdiden bir plana programa dönüştürüyoruz. Ondan sonra da hep birlikte hayata geçirmeye çalışıyoruz. Belediyelerin sistemli, şeffaf, hesap verebilen bir çalışma yürütebilmesi açısından stratejik plan önemli bir husustur. Bu açıdan hem denetlenebilir hem de hesap alıp verilebilmek açısından stratejik plan çalışmalarını önemsiyoruz. Daha önce kayyum döneminde stratejik plan çalışmaları hiç gerçekleştirilmedi. Kendileri kendi içerisindeki memurları ile bunu oluşturdular. Biz bunu bütün farklı kesimlerle, seçilmişlerimiz ve halkımızla yapacağımız toplantılarda 5 yılı birlikte planlayalım istiyoruz. Özellikle bu toplantılarda muhtarlarımız da önemli bir yer tutuyor. Bizim derdimiz seçimden seçime bir araya gelen bir yapı değil, daha çok sorunlarımızı beraber tespit edip nasıl çözüleceği noktasında beraber planlayıp ona göre de birlikte çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Muhtarlarımızın da katkısı önemli. Bulunduğu yerdeki veriyi en sağlıklı bize iletecek olan sizlersiniz. Sizlerle bu toplantılarımız da bir kısa, orta ve uzun vadeli sorunları başlıklar altında değerlendirip çözüme kavuşturacağız.”

Daha sonra sırayla söz alan muhtarlar, mahalle özelinde ilçelerinde görmek istedikleri hizmetler, eksik noktalar ve yapılması gerekenler konusunda fikirlerini dile getirdi. 

Stratejik Plan hazırlığı çerçevesinde muhtarlarla yapılan toplantılar diğer ilçelerle devam edecek.
 

Bakmadan Geçme