• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı başladı

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı başladı

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Ekim ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı 48'inci birleşimi ile başladı. Ayın ilk toplantısında önemli gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. 

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı 1. Meclis Toplantısı 48’inci birleşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç başkanlığında yapılan Meclis toplantısı, selamlama konuşmaları, yoklama ve gündem maddelerinin okunmasıyla başladı. 

Karla mücadele çalışmaları ortak yürütülecek

9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, 2024 – 2025 yılı kış dönemi çalışmalarında daha etkin ve verimli olunması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile 13 İlçe Belediyesi arasında ortak hizmet gerçekleştirilmesi talep edildi. Talep oy çokluğuyla kabul edildi.

Önemli gündem maddelerinden biri de Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet gösteren çocuk kreşine “Perperok Kreş ve Gündüz Bakım Evi” isminin verilmesi talebiydi. Talep oy çokluğuyla kabul edildi.

Gençler için merkez kurulacak

Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında ortak hizmet projesinin gerçekleştirilmesi talep edildi. Gençler için kurulacak olan “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri” isimli merkez Nûda Kültür Merkezi’nde kurulacak. Bu talep de oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesi ardından tamamlanan Meclis toplantısı 49’uncu birleşimle yarın saat 15.00’te devam edecek.
 

Bakmadan Geçme