• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediyesi kayıp Hanalp için drone ile arama yaptı

Büyükşehir Belediyesi kayıp Hanalp için drone ile arama yaptı

Van Gölü'nde akıntıya kapılarak kaybolan Ahmet Hilmi Hanalp'ı (22) arama çalışmaları, 8'inci günde de devam ediyor. İtfaiye ekipleri göl üzerinde botlarla çalışma yürütürken, Büyükşehir Belediyesine ait dronelar kıyı şeridinde arama tarama faaliyetinde bulundu.

Tuşba ilçesi Çarpanak Adası yakınlarında 20 Haziran'da Van Gölü'ne giren Ahmet Hilmi Hanalp, akıntıya kapılıp kayboldu. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Su Altı Arama Kurtarma ekibi, bölgede detaylı çalışma başlattı. 

Aramaların 8’inci gününde botla su yüzeyini tarayan ekipler, Çarpanak adasından Kampüs sahiline kadar tüm kıyı şeridini taradı. Dönüş yolunda da açıktan su yüzeyini arayan ekipler Hanalp’e ait bir ize rastlamadı. 

Öte yandan ekipler, Çarpanak iskelesinden ada etrafını, yarım ada çevresini ve Mollakasım sahiline uzanan kıyı kesimlerini drone ile kayıt altına aldı. Yüksek uçuş esnasında su yüzeyinde şüpheli görülen cisimlere ekipler koordinatlarla yönlendirilirken, kıyı kesimlerindeki alçak uçuşlarda da sonuca ulaşılmadı.   
Arama-tarama kısımlarını her geçen gün genişleten ekipler, çalışmalarını sürdürüyor.

Bakmadan Geçme