• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gündemi kadınlar ve yaşı ilerlemiş bireyler

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gündemi kadınlar ve yaşı ilerlemiş bireyler

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı 35'inci birleşimi Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal başkanlığında gerçekleşti. 4 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, kentte yaşı ilerlemiş ve dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar ve kadına yönelik çalışmalara ilişkin önemli kararlar alındı. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Meclis toplantısısın 35’inci birleşimi açılış ve yoklama ile başladı. Yapılan yoklamanın ardından 4 gündem maddesini oluşturan komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi.

Kadın istihdamı ve kadına yönelik şiddetle mücadele

İlk olarak görüşülen Kadın Komisyonu raporunda kadınlara yönelik yapılan çalışmalara değinilerek, çalışmaları devam eden stratejik plan kapsamında kentteki tüm kadınların, kadın STK’ları, kadın dernekleri ile birebir görüşmeler yapıldığı ifade edildi. Yapılan görüşmelerde kadının istihdamı, kadına yönelik şiddetle mücadele gibi başlıklar ön plana çıkarılarak, komisyon çalışmalarının devamı ve raporun ilgili komisyonlara havalesi için Meclis’ten onay alındı.  

Yaşı ilerlemiş bireyler için önemli çalışmalar

Yaşı İlerlemiş Bireyler ve Dezavantajlılar Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam eden toplantıda kentteki yaşlı nüfusa dikkat çekilerek, yaşı ilerlemiş bireylerin yaşadıkları en önemli sorunlar arasında yalnızlık, bakım ve yoksulluğun yer aldığı belirtildi. Raporda, yaşı ilerlemiş ve dezavantajlı bireylerin yalnızlık ve yaşlılığı ile birlikte gelen psikolojik, fizyolojik ve biyolojik sorunlar aynı zamanda yoksullaşmalarına da neden olduğu vurgulanarak, bununla ilgili sağlık taramaları, seminerler ve evde bakım çalışmaları ile ihtiyaçlarının karşılanması, aynı zamanda haftalık olarak evlerinin temizliği ve öz bakımlarının yapılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca yaşı ilerlemiş ve dezavantajlı gruplar için park alanlarında kullanılabilecek salıncaklar gibi aktivite alanları oluşturulması ve toplumda rahat edebilecekleri yaşam alanlarının onlara göre tasarlanması gerektiğinin altı çizildi. 

Meclis’te ayrıca Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu raporu ve Emek Komisyonu raporu görüşülerek Meclis’e sunuldu.

Meclis’in 36’ıncı birleşimi yarın saat 15.00’te devam edecek.

Bakmadan Geçme