• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere sulama borusu

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere sulama borusu

Van Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimlerde tarımsal üretimle uğraşan çiftçilere yönelik destek çalışmaları kapsamında sulama kanalları ve göletlerde kullanılmak üzere alımını yaptığı yaklaşık 100 bin metre boru dağıtımı yapmaya başladı. 

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı önceleyen desteklerle Vanlı üreticilerin yüzlerini güldürüyor. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kent genelinde sulu tarım imkânlarının genişletilmesi amacıyla başladığı çalışmalarına kentin tüm kırsal kesimlerinde devam ediyor. 

93 bin metre boru dağıtılacak

Bu kapsamda Tarımsal arazilerde hayvan içme suyu ve arazi sulama sistemlerinde kullanılmak üzere alımı yapılan farklı ebatlarda 66 bin metre kangal, 27 bin metre koruge borunun ilçelere dağıtımı gerçekleştiriliyor. Gelen talepler doğrultasında, Makine İkmal yerleşkesinden yüklenen borular, kentin dört bir noktasına taşınarak, çiftçilerin hizmetine sunuluyor. Çiftçiye hibe ile dağıtılan sulama borularının döşenmesi de mahallelinin kendi imkânlarının yetersiz olduğu noktalarda belediye ekiplerince yapılıyor. 

Su taşkınlarının da önüne geçecek

Dağıtımı yapılıp arazide dere yatağı ve göletlere döşenen borularla, yağışlı havalar öncesinde mahallelerde meydana gelebilecek herhangi bir olası su taşkınına karşı da önlem alınmış oldu. Ayrıca arazilerde su geçişlerinde üzerinden insan, hayvan ve araç geçişlerinin yapılabilmesi için köprü ve benzeri yapılarda da kullanılan borular, çiftçilere büyük bir kolaylık daha sağlıyor. 

Arazilerine boru dağıtımı hizmetinden faydalanan çiftçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, yardımcısı Neslihan Şedal ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerine teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme