• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediyesi'nden kent genelinde hafriyat temizliği

Büyükşehir Belediyesi'nden kent genelinde hafriyat temizliği

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde rastgele dökülen hafriyat temizliği çalışmalarını hızlandırdı. Çalışma ile birlikte birçok noktada dökülen harfiyatlar ekipler tarafından toplanarak kaldırıldı. 

Ekolojik ve çevreci belediyecilik anlayışı ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ile işbirliği içerisinde kaçak olarak dökülen hafriyat atıklarının temizliğini gerçekleştiriyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde başlatılan çalışma, uzun süredir kaçak şekilde dökülen harfiyat atıklarının bulunduğu alanlarda sürdürülüyor.   

Ekipler, onlarca iş makinesi ile tarihi Yedi Kilise Yolu’na kaçak olarak dökülen atıkların temizliği için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında moloz atıkları kepçelerle kamyonlara yüklenerek hafriyat alanına taşındı.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümü yapan iş makinaları ve firmalara karşı da sıkı tedbirler alıyor. Bu kurala uymayan firmalara ve iş makinalarına cezai işlemler uygulanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent estetiğinin korunması ve temizlik çalışmalarının sürdürülebilir olması için çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini açıkladı. 
 

Bakmadan Geçme