• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclisi tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclisi tamamlandı

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Temmuz ayı Meclis Toplantısı, bugün gerçekleşen birleşim ile sona erdi. Belediye Başkanı Abdullah Zeydan başkanlığında gerçekleşen 37'inci birleşimde çevre, sağlık, imar, ekoloji, Van Gölü koruma, kadın erkek fırsat eşitliği, göç ve mülteci ile toplu taşımda kullanılmak üzere 30 adet otobüs alımı gibi önemli gündem maddeleri görüşüldü.

8 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal’ın katılımıyla gerçekleşen Temmuz Ayı Meclis toplantılarında 34 gündem maddesi ve gruplardan gelen öneriler ele alındı. 15 gündem maddesini oluşturan komisyon raporları ve 2 gündem dışı konunun görüşüldüğü Meclis’in son oturumunda da önemli kararlara imza atıldı.  

Van Gölü’nden çıkarılan dip çamuru

Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunun okunmasıyla başlayan Meclis’te kentteki sazlık ve deltaların korunması için yapılacak çalışmalara yer verilirken, Ekoloji Komisyon raporunda ise Katı Atık Bertaraf Tesisi ile Van Gölü’nden çıkarılan dip çamurunun çevreye olan etkileri görüşüldü. 

Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) kurulması

Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) kurulması ve Van Gölü’nü Koruma Komisyon raporunun okunmasıyla devam eden Meclis toplantısında, AKOM için belirlenen alan ve AKOM’un işleyişi ile ilgili bilgiler verildi. Raporda, Van Gölü’nde kirliliğin önüne geçmek ve dereler vasıtasıyla göle taşınan evsel atıkların göle ulaşmasını engelleyecek tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Toplu taşımda kullanılmak üzere 30 otobüs alınacak

Meclis’te ayrıca toplu taşımda yaşanan sorunların çözümü için farklı ebat ve kapasitelerde 30 adet otobüs alımıyla ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın yazısı görüşüldü. Yazıda, Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma hizmetlerinde kullanılması için 10 adet 8 metre ile 9,5 metre arası belediye tipi otobüs, 8 adet 12 metre belediye tipi otobüs, 6 adet 18 metre belediye tipi körüklü otobüs ve 6 adet koltuklu ilçe tipi olmak üzere 30 adet otobüsün satın alınması talebi ele alınarak, oybirliği ile kabul edildi. 

Çalışan sağlığı ve güvenliği, sanat turizm ve tarihi yerleri koruma, yaşayan diller, inançlar ve değerler, kadın erkek fırsat eşitliği, kent ekonomisi, göç ve mülteci, Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kreş ve gündüz bakım evinin işleyişi ile imar ve bayındırlık gibi konuların da görüşüldüğü Meclis’in son oturumunda görüşülen konular oybirliğiyle kabul edildi. 

Ayrıca hafta boyunca yapılan Meclis toplantılarında birçok önemli gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Meclis’in 12 Ağustos Pazartesi günü toplanmasına karar verildi.

Bakmadan Geçme