Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ'ye çağrı...

Vatandaşa hem ağaç dikin diyorsunuz hem de sulama suyu imkânı vermiyorsunuz. Bu çelişki karşısında vatandaş ne yapsın?

Belediyeleri vekâleten yöneten kayyumların hizmetlerini, çabalarını anlatan "Kayyumlar başarısızdır" başlıklı yazı yazdım geçen gün. Yazımın bir bölümünde "Anavatan'dan Yavru Vatan'a deniz altından borularla su götürülmesinden esinlenilerek Kıbrıs Modeli olarak tanımlanan modelle Gevaş'tan Akdamar Adası'na gölün altına 3,8 kilometre boru hattı döşeyerek içme ve sulama suyu götüren kayyum başarısızdır" dedim.

 

Dr. Süheyla Dabbağoğlu, sosyal medya hesabından ironi dolu eleştirel paylaşım yaparak yetkililere ve bize göndermede bulundu.

 

Dabbağoğlu paylaşımında şöyle dedi;

 

"Anavatan'dan Yavru Vatan'a deniz altından borularla su götürülmesinden esinlenilerek Kıbrıs Modeli olarak tanımlanan sistemle Gevaş'tan Akdamar Adası'na gölün altına 3,8 kilometre boru hattı döşeyerek içme ve sulama suyu götüren kayyum başarısızdır" Bu ifadenin altına da "MERKEZDEKİ MEYVA SEBZE BAHÇELERİNİ SUSUZ BIRAKAN KAYYUM BAŞARILIDIR" cümlesini eklemiş.

 

Bence siteminde haklıdır.

 

DSİ 17. Bölge Müdürlüğü kent merkezindeki bahçe sulamaları artık bize ait değil. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekir diye açıklama yaptı. Dabbağoğlu Selimbey Mahallesi bahçeleri başta olmak üzere tüm bahçelerin kurumak üzere olduğunu sulama için yaptığı tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını, muhatap bulamadığını belirtti.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme