Büyükşehir Belediyespor Tırmanışta

Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, sıçrama yaptıklarını söyledi.

İlhan Siyahtaş

Geçtiğimiz hafta sonu evinde Beylerbeyispor’u 2-0’lık skor ile geçen Van Büyükşehir Belediyespor üst sıralara tırmanışını sürdürüyor.  Son üç maçta 2 galibiyet 1 beraberlik olan Büyükşehir Belediyespor 19 puanla 5. sırada bulunuyor.

Teknik Direktör Namık Altunsoy Beylerbeyispor ve son üç maçı değerlendirdi.

“Önemli olan bu sıçramanın devam etmesi”

Sıralamada iyi bir sıçrama yaptıklarını dile getiren Teknik Direktör Altunsoy, “ Takımımız üç maçtır kaybetmiyor ve sıralamada yukarılara doğru çıkmaya devam ediyor. Önemli olan bu sıçramanın devam ederek istikrar kazanmasıdır.  Evimizde hafta sonu oynadığımız ve 2- 0 kazandığımız Beylerbeyispor maçı takımımız için çok önemli bir maçtı. Bir önceki deplasman maçında liderden alınan puanın anlam kazanması ve sıralamada puan farkının açılmaması açısından son derece önemsediğimiz bir müsabaka.  Maça ilk 10 dakika çok istekli ve arzulu başladık nitekim 4. dakika da golü bulduk. Sonrasında kaybedeceği bir şeyi kalmayan rakip takım çok adamla üzerimize gelmeye başladı ve bu bizde panik yarattı. O dakikalarda kalecimiz görevini iyi yaptı. Devre arası yapılan değişiklikler 2. yarıya da olumlu yansıyınca ilk defa 2 farklı bir skorla galip gelmeyi başardık. Taraftarlarımızın verdiği yoğun destek için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Pankart değerlendirmesi

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübünün sponsor bulamadığı için hafta sonu oynan maçta sporcuların “Sponsorumuz Taraftarımızdır” yazılı pankart açmasına değinen Altunsoy, “Müsabakanın başında futbolcularımızın açtığı pankartta gerekli mesajı verdi. Gereken şahıs ve kurumların bu mesajı önemsemelerini diliyorum. Zor şartlarda oluşturduğumuz ve zor şartlarda yoluna devam eden takımımız bizleri mahcup etmiyor. Bu işin sahada ki uygulayıcıları olan futbolcularımı kutluyorum. Yönetim Kurulumuz bizleri maçlara moral açısından iyi hazırlamak için her türlü imkanları zorlamaktadır. Eş başkanlara ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Takımımızı sahipsiz bırakmayacaklarını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

“Puan ve puanlar ile dönmek istiyoruz”

Hafta sonu deplasmanda oynayacak Erzincanspor maçı ile ilgili değerlendirmede bulunan Teknik Direktör Altunsoy, “ Erzincanspor müsabakasında 4 sarı kartlı pozisyonuna düşen kaptan Ali ve İsmail yer alamayacaklar. Bu maçta lige hedef koyarak başlayan, ama kupa da iyi gidip ligde şu ana kadar umduğunu bulamayan rakip takımdan, puan veya puanlar almak olacaktır” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme