BÜYÜKŞEHİR'DE YILMAZ DÖNEMİ

Van Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktörlük görevine Erdoğan Yılmaz getirildi. Namık Altınsoy ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarına başlayan kırmızı-siyahlı kulüp, görüşme halinde olduğu Erdoğan Yılmaz ile her konuda anlaşmaya vardı.

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Abdullah Çalım, transfer komitesinden Ramazan Kıvanç, Enver Azbay katıldı.

“İYİ BİR TEMEL ATACAĞIZ”

Toplantıda ilk konuşan Van Büyükşehir Belediyespor yeni teknik direktörü Erdoğan Yılmaz, takımın geleceği için iyi bir temel atacaklarını vurgulayarak, “Van şehri eninde sonunda üst ligleri görecek. Bugün Van şehri için tarihi bir gündür. Daha önce Süper Ligi yaşamış bir şehirin bugün tekrar oraya dönüşü için iyi bir temel atacağız. Bunun başlangıcını yaparsam çok mutlu olurum. İnşallah ligin sonunda başarımızı kutlayacağız” dedi.

“ERDOĞAN YILMAZ’I YAKINDAN TANIYORUM”

Daha sonra konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ise, yönetim kurulunun kararıyla Erdoğan Yılmaz ile anlaştıklarını belirterek, “Benimde çok iyi tanıdığım bir insandır, aynı fakülteden mezun olduk. Karadeniz’de uzun yıllar görev yaptığım için kendisini tanıyorum. Hem kişiliğiyle, hem kariyeriyle inşallah takımımızı 2. Lige çıkaracak bir hoca bulduğumuzun kanaatindeyim. İnanıyorum ki takımımız önümüzdeki sezon çok iyi bir futbol ortaya koyacak. Bundan sonraki hedefimiz hocamızın da görüşünü alarak, yeni transferler yaparak, Vanlı hemşerilerimizle iyi bir futbol coşkuyu yaşayacağız” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye olarak takıma her türlü desteği vermeye devam edeceklerini anlatan Taşyapan, “Biz Vanlı hemşehrilerimizin, gençlerimizin desteğini bekliyoruz. Birlik ve beraberlik sağlanırsa başarıya ulaşırız. Belediye olarak takımımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Zaten geldiğimiz günden bu yana destekliyoruz, bu desteği vermeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi her zaman takımın yanında olacak. Çünkü bu Van’ın takımıdır, Vanlıların maddi ve manevi destekleriyle takımın yanında olacaklarına ben yürekten inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yönetim kurulumuza yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atıldı.

Erdoğan Yılmaz kimdir?

 1965 Trabzon Of doğumlu Yılmaz, 1982 yılında Maltepespor’da futbola başladı. 1985’te Fenerbahçe’de 1987’de Trabzonspor’da 2 sezon oynadı. 1989’da Eskişehirspor, 1992’de Sakaryaspor 1993¬-1994 sezonunda Gazi Osmanpaşaspor, 1996’da Kardemir Karabükspor, 1999 Çaykur Rizespor’da futbolu bıraktı.

Yılmaz, antrenörlük kariyerinde Adanaspor, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kasımpaşaspor, Kahramanmaraşspor ve Ofspor takımlarını çalıştırdı.

Bakmadan Geçme